OHAL Komisyonu üyesinin kardeşi 'FETÖ'den ihraç edilmiş!

OHAL Komisyonu'nun 7 üyesinden biri olan Mustafa İkbal'in kardeşi, 'FETÖ' soruşturması kapsamında görevinden ihraç edilmiş.

OHAL Komisyonu üyesinin kardeşi 'FETÖ'den ihraç edilmiş!

KHK ile ihraç edilen 130 bini aşkın asker, polis, memur ve diğer kamu görevlisinin itirazlarını değerlendirecek olan OHAL İşlemleri İnceleme Komisyonu’nun üzerinde henüz çalışmaya başlamadan soru işaretleri oluştu.

Komisyon’un 7 üyesinden biri olan Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü Merkez Atama Daire Başkanı Mustafa İkbal’in öğretmen kardeşi Hüseyin İkbal’in ‘FETÖ’ soruşturması kapsamında görevinden ihraç edildiği ortaya çıktı.

Kardeşinin öğretmenlikten ihraç edildiğini doğrulayan Mustafa İkbal, Hürriyet’e şunları söyledi:

“FETÖ’den ihraç edilen Hüseyin İkbal’in kardeşim olduğu doğrudur. 3 yıldır görüşmüyoruz. Biz 10 kardeşiz, bir tanesi böyle çıktı. Etrafında olan, tanıyan herkes bilir cemaate yakınlığını. Cemaatin sendikasına üyeydi. İkimizin görüşünün aynı olması gerekmiyor. Devletimiz bize komisyon üyeliği görevini verdi. Dosyası komisyona gelirse, fikrim ve kararım FETÖ’cü olduğu yönündedir.”

Mustafa İkbal, MEB Merkez Atama Daire Başkanı Fethi Fahri Kaya’nın TRT’ye Genel Müdür Yardımcısı olması ile boşalan koltuğa oturmuştu.