Patronlardan düzen partilerine asgari ücret uyarısı: Siyaset karıştırmayın

Aralık ayının ilk haftasında toplanacak olan Asgari Ücret Tespit Komisyonu öncesi patronlar erkenden pozisyon almaya başladı.

Patronlardan düzen partilerine asgari ücret uyarısı: Siyaset karıştırmayın

Aralık ayının ilk haftasında toplanacak olan Asgari Ücret Tespit Komisyonu öncesi patronlar erkenden pozisyon almaya başladı.

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz günlerde AKP ve CHP arasında “asgari ücret” tartışması açılmıştı. CHP’nin asgari ücretler üzerinden vergi alınmasını eleştirerek, asgari ücretin 2 bin lira olmasını savunarak, son tahlilde işçi sınıfını yoksulluk sınırının da altında bir yaşamı reva gördüklerini kanıtlamıştı.

CHP, AKP’yi eleştirerek asgari ücretler üzerinden vergi alınmaması gerektiğini ifade etmiş ve asgari ücretin 2 bin lira olması gerektiğini savunarak, son tahlilde düzen partilerinin hepsinin işçi sınıfına yoksulluk sınırının da altında bir yaşamı reva gördüklerini kanıtlamıştı.

Düzen partileri arasında devam eden bu tartışmaya ise Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısında patron tarafını temsil edecek olan Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu’ndan (TİSK) uyarı geldi. Patron örgütü Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Yönetim Kurulu Başkanı Kudret Önen, asgari ücret tartışmalarının siyasi polemikler üzerinden gündeme getirilmesini doğru bulmadığını ifade etti.

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Yönetim Kurulu Başkanı Kudret Önen, Aralık ayında gerçekleşecek olan asgari ücretin miktarının belirleneceği toplantı öncesinde,  asgari ücretin son iki yolda toplamda yüzde 48 arttığını ifade ederek, kamuoyunda asgari ücret artışının beklenmemesi gerektiğine dair algı oluşturmaya çalıştı.

Önen, patronların her zaman başvurduğu yanıltıcı ve eksik bilgi verme yöntemine başvurarak geçimin zorlaşmasından, enflasyonun artışından, işçilerin alım gücünün düşmesinden, zorunlu tüketim ürünlerine getirilen zamlardan, yoksulluk sınırından ise hiç bahsetmedi.

İşçilerin hayatını doğrudan etkileyen bu konulara değinmektense, asgari ücrette artışa gidilmesinin ülkenin “rekabet gücünü zedeleyebilecek etki” olarak niteledi.

http://gazetemanifesto.com/2017/11/16/iscileri-yakindan-ilgilendiren-asgari-ucret-gorusmelerinin-baslangic-tarihi-belli-oldu/