Recep Akdağ dalga geçiyor olmalı: Belediye başkanlarının istifası, kişinin bireysel kararları

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ'dan adeta kendi kendisini yalanlayan bir açıklama geldi.

Recep Akdağ dalga geçiyor olmalı: Belediye başkanlarının istifası, kişinin bireysel kararları

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ aklımızla dalga geçer gibi bir açıklama yaparak, belirli bir süredir Erdoğan’ın istifaya zorladığı ve havuz medyasının bir çırpıda harcadığı isimleri kastederek, “Belediye başkanlarının istifası, kişinin bireysel olarak karar verdiği bir husustur” diye konuştu.

Sözlerinin devamında adeta kendi kendisini yalanlayan Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ’ın sözleri şu şekilde:

“Neticede istifa, kişinin bireysel olarak karar verdiği bir husustur. AK Parti Genel Merkezimiz, Genel Başkanımız bu arkadaşlarımızın istifalarını, yapılan istişareler neticesinde halkımıza verilecek hizmetler açısından faydalı bulmuştur. Belli iradelerin baskısı ile bu istifaların gerçekleştiği iddiasını kabul etmiyorum. Önümüzdeki günlerde istifası arzu edilen değerli arkadaşlarımızın da davranışını hep birlikte göreceğiz.

Elbette istişareyi partimizin ilgili kurulları yapıyor. Oturulan koltuklar kimsenin gücü falan değildir. O koltuklara oturan herkes, siz de biz de partilerimizin kararları ile aday olan kişileriz. Bu kişilerin hiçbirisi bağımsız olarak aday olmuş ve seçilmiş kişiler değildir. Seçim kişinin kendisi ve partisinin gücü ile birlikte gerçekleşmektedir. Partilerinin kararlarına uyabilirler, uymayabilirler bu kendilerinin kararıdır. Ortada demokrasiye ve demokratik teamüllere aykırı herhangi bir durum yoktur. Her şey kamuoyunun önünde şeffaf bir şekilde cereyan etmektedir. Çok sağlıklı bir süreç yaşıyoruz. Siz buna alışık olmayabilirsiniz ama AK Parti’nin kendisine ait gelenekleri, ilkeleri var.”