Reklam
Kategoriler: Dış Açı

Rusya ve Çin’den Kore Yarımadası’nda soğukkanlılık çağrısı

Reklam

Kore Yarımadası çevresinde devam eden gerginlik ile ilgili Rusya ve Çin Dışişleri Bakanlıkları soğukkanlılık çağrısında bulundu. ABD ve Güney Kore’nin Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti’ne yönelik sürdürdüğü askeri tatbikata, KDHC’nin 4 balistik füze denemesi ile misilleme yapması bölgede gerginliği tırmandırdı.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Geng Shuang bugün düzenlenen basın toplantısında, KDHC’nin Kore Yarımadası’nın doğu açıklarına düşen füzelere ilişkin bir soruyu yanıtladı.

Geng Shuang, ABD ve Güney Kore’nin, KDHC’ye yönelik büyük çaplı ortak bir askeri tatbikat yaptığına dikkat çekerek, şu anki durumda ilgili tarafların soğukkanlığını koruyarak, gerginliği tırmandırabilecek eylemlerden kaçınması gerektiğini vurguladı.

Öte yandan Rusya Dışişleri Bakanlığı, “Mevcut şartlarda, tüm tarafları itidal sergilemeye ve gerilimi tırmandırmaya devam edilmesinin bölge güvenliğine ve istikrarına olumsuz etkileri üzerinde ciddi biçimde düşünmeye çağırıyoruz” açıklamasında bulundu.

Açıklamada, “Mevcut durumdan tek çıkış yolunu, Kore Yarımadası’nın tüm sorunlarına siyasi ve diplomatik çözüm yollarının arayışı için çabaları artırmakta görüyoruz” ifadelerine yer verildi.

Bu haber en son değiştirildi 8 Mart 2017 01:29 01:29

Reklam

Önceki Haberler

Ayhan Bora Kaplan soruşturması: Kılıçdaroğlu’nun eski danışmanı tutuklandı

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında tutuklananlar arasında eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eski danışmanı Ramazan…

20 Mayıs 2024 20:11

Netanyahu hakkında tutuklama kararı

Uluslararası Ceza Mahkemesı̇, İsraı̇l Başbakanı Binyamin Netanyahu ve İsraı̇l Savunma Bakanı Yoav Gallant hakkında hakkında…

20 Mayıs 2024 20:01

Zaharova’dan Kiev’e gözdağı: Hiçbir Zelenskiy formülü kurtuluş yolu olmayacak

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Kiev'in Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’in uluslararası kamuoyuna sunduğu sözde…

20 Mayıs 2024 19:44

İngiltere’den Julian Assange kararı

İngiltere'de Yüksek Mahkeme, WikiLeaks'in kurucusu Julian Assange'ın, ABD'ye iade davasına karşı temyiz başvurusu yapabileceğine hükmetti.

20 Mayıs 2024 19:36

YRP’li belediye ‘örf ve adetlere uygun kullanılmıyor’ diyerek kamelyaları kaldırdı

31 Mart yerel seçimlerinde AKP’den Yeniden Refah Partisi’ne geçen Palu Belediyesi’nin yeni başkanı Muhammet Septioğlu,…

20 Mayıs 2024 19:28

Ayhan Bora Kaplan davası: Sanık avukatları gazetecileri hedef aldı

Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne ilişkin 20'si tutuklu 61 kişi hakkında Ankara 32. Ağır Ceza…

20 Mayıs 2024 16:06
Reklam