Saldırı sonrası Trump'tan açıklama

ABD Başkanı Donald Trump, ABD'nin Suriye'de kimyasal silah kullanıldığını bahane ederek düzenlediği hava saldırısının ardından açıklama yaptı.

Saldırı sonrası Trump'tan açıklama

ABD Başkanı Donald Trump, ABD’nin Suriye’de kimyasal silah kullanıldığını bahane ederek Humus’taki Shayrat Askeri Üssü’ne düzenlediği hava saldırısının ardından açıklama yaptı.

“Bütün uygar ulusları Suriye içindeki katliamı ve kan dökülmesini durdurma amacıyla bu çabaya katılmaya çağırıyorum. Uygar devletlere teröre bir son verilmesi, bütün formuyla her tür terörizmin ortadan kaldırılması için çağrıda bulunuyorum” ifadelerini kullanan Trump saldırıya ilişkin iddialarını şu sözlerle devam ettirdi:
“Salı günü Suriye diktatörü Beşar Esad, masum sivillere yönelik korkunç bir kimyasal saldırı düzenledi. Öldürücü bir sinir gazı kullandı. Çaresiz erkeklerin, kadınların ve çocukların tıkandığı kimyasal bir saldırı düzenledi. Gaddarca bir saldırı. Bu barbarca düzenlenen saldırıda güzel masum bebekler gaddarca, zalimce katledildi. Tanrının hiçbir çocuğu böylesi korkunç bir şey yaşamamalı.”