Serdar Kuzuloğlu 'FETÖ'den gözaltına alındı

Serdar Kuzuloğlu'nun 'FETÖ' soruşturması kapsamında gözaltına alındığı iddia edildi.

Serdar Kuzuloğlu 'FETÖ'den gözaltına alındı

Bilişim ve teknoloji yazarI Serdar Kuzuloğlu’nun ‘FETÖ’ soruşturması kapsamında gözaltına alındığı öğrenildi.

Kuzuloğlu’nun twitter hesabından sabah 5.00 sıralarında atılan “FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınıyorum” tweeti akıllarda soru işaretleri oluşmasına neden olmuştu. Ajanslara düşen yeni bilgiler ise gözaltı iddialarını doğruladı.

İstanbul’dan İzmir’e götürülecek

Buna göre İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ‘FETÖ’ yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) Silikon Vadisi olarak anılan uluslararası bilişim firmalarında görev alan örgüt üyeleriyle bağlantılı oldukları iddia edilen Kuzuloğlu da aralarında 31 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Terörle Mücadele şubesi ekipleri, İzmir merkezli 6 ilde düzenlediği eş zamanlı operasyonda; öğretim üyesi, doktor ve öğretmen ile bilişim ve teknoloji yazarı Serdar Kuzuloğlu’nun da aralarında bulunduğu 6 kişiyi gözaltına aldı.

İstanbul’daki evinde gözaltına alınan Serdar Kuzuloğlu’nun, ifadesi alınmak üzere İzmir’e götürüleceği belirtildi.

Gözaltıların daha önce gözaltına alındıktan sonra etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanan bir itirafçının, Gülen cemaatinin Silikon Vadisi yapılanmasına ilişkin verdiği ifadeler doğrultusunda gerçekleştiği bildirildi. Bazı şüphelilerin ise ABD’de ikamet ettiği belirlendi.

tweet