Reklam
Kategoriler: İç Açı

15 Temmuz programı değişti, CHP katılmama kararı aldı!

Reklam

TBMM’de bu gece yapılacak programda son dakika değişikliği yapıldı. Değişiklikle, Erdoğan dışında diğer siyasi parti liderlerinin konuşmaları programdan çıkarıldı. CHP, bu değişikliğin ardından programa katılmama kararı aldı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’nın ev sahipliğinde 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yıl dönümü nedeniyle bu gece Ankara’da bir dizi tören düzenleniyor. “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Törenleri Gece Programı” başlığını taşıyan programa göre 1. Meclis binası önünden gece başlayacak yürüyüş, TBMM Tören Alanı’nda son bulacak. Burada saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ve Ahmet Hamdi Akseki Camisi İmamı Ali Tel tarafından Kuranı Kerim ve dua okunacak. Program, saat 04.50’de Cumhurbaşkanlığı Sarayı’ndaki camide kılınacak sabah namazıyla devam edecek.

Protokol konuşmaları kaldırıldı

Programda gece bölümü için siyasi partilere gönderilen davetiyede ‘protokol konuşmaları’ başlığı altında bir bölüm bulunuyor ve burası için “TBMM’de grubu bulunan ve temsil edilen siyasi parti grup başkanları” ifadesi yer alıyordu. O bölümün bugün saat 13:00’da toplanan ve 14:30’da sona eren Meclis Özel oturumunun ardından programdan çıkarıldığı belirtildi. Yani gece programında sadece TBMM Başkanı İsmail Kahraman ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşacağı açıklandı.

CHP tepki gösterdi

CHP de bu değişikliğin ardından programa katılmama kararı aldı. CHP Sözcüsü Bülent Tezcan’ın bu son dakika değişikliği ile ilgili açıklama yapacağı bildirildi.

Bu haber en son değiştirildi 16 Temmuz 2017 20:40 20:40

Reklam

Önceki Haberler

Ayhan Bora Kaplan soruşturması: Kılıçdaroğlu’nun eski danışmanı tutuklandı

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında tutuklananlar arasında eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eski danışmanı Ramazan…

20 Mayıs 2024 20:11

Netanyahu hakkında tutuklama kararı

Uluslararası Ceza Mahkemesı̇, İsraı̇l Başbakanı Binyamin Netanyahu ve İsraı̇l Savunma Bakanı Yoav Gallant hakkında hakkında…

20 Mayıs 2024 20:01

Zaharova’dan Kiev’e gözdağı: Hiçbir Zelenskiy formülü kurtuluş yolu olmayacak

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Kiev'in Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’in uluslararası kamuoyuna sunduğu sözde…

20 Mayıs 2024 19:44

İngiltere’den Julian Assange kararı

İngiltere'de Yüksek Mahkeme, WikiLeaks'in kurucusu Julian Assange'ın, ABD'ye iade davasına karşı temyiz başvurusu yapabileceğine hükmetti.

20 Mayıs 2024 19:36

YRP’li belediye ‘örf ve adetlere uygun kullanılmıyor’ diyerek kamelyaları kaldırdı

31 Mart yerel seçimlerinde AKP’den Yeniden Refah Partisi’ne geçen Palu Belediyesi’nin yeni başkanı Muhammet Septioğlu,…

20 Mayıs 2024 19:28

Ayhan Bora Kaplan davası: Sanık avukatları gazetecileri hedef aldı

Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne ilişkin 20'si tutuklu 61 kişi hakkında Ankara 32. Ağır Ceza…

20 Mayıs 2024 16:06
Reklam