Süleyman Soylu'dan "Son Başbakan" yapılacağı iddiasına yanıt

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Binali Yıldırım'ın yerine Başbakanlık koltuğuna oturtulacağı ile ilgili iddiaya "Lağım fareleri!" diye yanıt verdi.

Süleyman Soylu'dan

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Binali Yıldırım’ın yerine Başbakanlık koltuğuna oturtulacağı ile ilgili iddiaya “Lağım fareleri boş durmuyor” diye yanıt verdi.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün eski danışmanı Yeni Çağ yazarı Ahmet Takan’ın bugün köşesinden kaleme aldığı yazısında Cumhurbaşkanı Tayyio Erdoğan’ın, Binali Yıldırım’ın yerine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu Başbakanlık görevine getireceğini öne sürmüştü. Takan, “Saray’da çok etkin bir başdanışman”a dayandırdığı “Saray’da son Başbakan” başlıklı yazısında “Kulağıma gelen, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile ilgili iddiaları da sordum; ‘şansı çok yüksek. Emir komuta zincirini aksatmayan çok iyi bir asker’ diye yanıt verdi.” ifadelerini kullanmıştı.

Bakan Soylu bugün Twitter hesabından konuyla ilgili isim vermeden sert bir yanıt verdi.

Soylu, “Önümüzde çok iş var. Sıtkı sadakatle çalışacağız. Ancak gazeteci kılığındaki lağım fareleri boş durmuyor. Fitne’ye karşı koruyucu Allah’tır” şeklinde mesaj yazdı.