Suriye'nin Deyr ez-Zor kentinde IŞİD ile Suriye Ordusu arasında şiddetli çatışmalar

Irak'taki militanlarını Suriye'ye çeken IŞİD Deyr ez-Zor'a büyük bir saldırı başlattı.

Suriye'nin Deyr ez-Zor kentinde IŞİD ile Suriye Ordusu arasında şiddetli çatışmalar

Ülkenin doğusunda bulunan Deyr ez-Zor kenti çevresinde IŞİD varlığının çok yoğun bir şekilde bulunduğu bir bölge. Suriye Ordusu ve halkı çok uzun zamandı burada IŞİD’e karşı direniş içerisinde.

IŞİD’in, şimdiye kadar pek çok saldırı başlattığı Deyr ez-Zor’da bu sefer benzeri görülmemiş bir taarruza başladığı öğrenildi. Musul ve Anbar’daki militanlarını Suriye’ye çeken IŞİD, bütün gücüyle Deyr ez-Zor’a saldırı başlattı.

Al Masdar’ın haberine göre yaklaşık 4 gün süren aralıksız saldırının ardından Mühendislik Konutları üzerinden ilerlemeye sağlayan IŞİD militanları, dün akşam saatlerine doğru hava üssü ile 137. Tugay arasındaki bağlantıyı kesti. ABD’nin Suriye Ordusu’nu bombaladığı Sarda Dağı üzerinden mezarlıklar bölgesine ilerleyen IŞİD, ordu kontrolündeki bölgeleri ikiye ayırdı.

Kuşatma altındaki bölgeyi ikiye ayıran teröristler, 4 gün boyunca diğer noktalara da saldırsa da önemli bir kazanım elde edemedi.

Dün gece saatlerinde Harabeş mahallesinde karşı saldırıya geçen Suriye Ordusu ise kaybedilen noktaları büyük oranda geri almayı başardı fakat iki bölgeyi birleştiremedi. Dün geceden beri devam eden yoğun hava operasyonları, IŞİD’in taarruzunu büyük oranda durdururken bu sabah şehir genelindeki çatışmalar büyük oranda durdu.

Rus ve Suriye savaş uçakları, dün geceden bu yana bölgede yoğun bir şekilde operasyon gerçekleştiriyor. Bölgedeki askeri kaynaklar, son 24 saat içerisinde Deyr ez-Zor bölgesinde 200’den fazla hava saldırısı yapıldığını duyurdu.

IŞİD’in kısa bir aranın ardından saldırılarına devam etmesi bekleniyor.