Reklam
Kategoriler: Dış Açı

Suudi Arabistan Büyükelçisi: Erdoğan ve AKP bize ihanet etti!

Reklam

Suudi Arabistan’ın Ankara Büyükelçisi Doktor Adil bin Serraç Merdad, AKP’yi ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı sert şekilde eleştiren açıklamalarda bulundu.

İran merkezli Tesnim Haber Ajansı‘nın aktardığına göre, BBC Arapça‘ya konuşan Merdad, Türkiye’nin kendi çıkarları ve iç siyasi krizlerinden kaçmak için Rusya ve İsrail’e yakınlaştığını belirtirken, Suriye’deki tutum değişikliğinin ‘Arap devletlerine ihanet olduğunu’ öne sürdü.

Büyükelçi Merdad’ın açıklamasında ‘Cumhurbaşkanlığı makamına gelmesi için Tayyip Erdoğan’ı destekleyenin Suudi Arabistan olduğunu, 15 Temmuz darbe girişiminden hemen sonra da Suudi Arabistan’ın Türkiye’yi ve seçilmiş hükümeti ilk destekleyen ülkeler arasında olduğunu, desteğinin de bugüne kadar devam ettiğini’ hatırlattığı ifadeleri dikkat çekti.

Büyükelçi, ‘Türkiye’nin 6 yıl önce Suriye’de başlatılan kalkışmayı silahlı muhalefete dönüştürdüğünü ve Suriye Devlet Başkanına karşı muhalif gruplara kucak açtığını, dahası Erdoğan’ın her defasında ‘Esad Gitmeli’ prensibini Suriye’deki krizin çözümünün tek yolu olarak ilan ettiğini’ dile getirdi.

“Arap devletlerine ihanet”

Büyükelçi, başta Erdoğan olmak üzere Türk hükümetinin bir zamanlar ‘kırmızı çizgi’ kabul ettiği Esad’ın gitmesi prensibinden son zamanlarda çark ettiğini söyledi.

Suudi Büyükelçi, Türkiye’nin Suriye’deki bu tutum değişikliğinin ‘Osmanlı devrinden bu yana Türklerin çıkarları değiştiğinde Arap devletlerine karşı ihanetinin bir başka modeli’ olduğunu öne sürdü.

Büyükelçi Merdad son olarak, Türkiye’nin Suriye’de son zamanlardaki kazanımlara sırtını döndüğünü ve Suriye’yi yıkık şekilde terk ettiğini; Suriye’deki sivil kayıplardan, evsiz kalan milyonlardan ve mültecilerden Türkiye’nin sorumlu olduğunu belirtti.

Bu haber en son değiştirildi 27 Ocak 2017 00:55 00:55

Reklam

Önceki Haberler

Kılıçdaroğlu’nun hapsi isteniyor

Eski CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun, AKP'li Erdoğan Bayraktar'a yönelik sözleri nedeniyle yargılandığı davada 2 yıl…

2 Mayıs 2024 14:58

Kızılay’ın Afet Yönetimi Genel Müdürü istifa etti

Kızılay Afet Yönetimi ve İklim Değişikliği Genel Müdürü İbrahim Özer'in istifa ettiği öğrenildi. Maraş depremlerinin…

2 Mayıs 2024 14:53

Erdoğan’dan vekillere sosyal medya tepkisi

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, ıstakoz, Maldivler tatili ve Rolex marka saat paylaşımları ile ilgili, "Bir milletvekiline…

2 Mayıs 2024 14:49

TBMM’de kurulan araştırma komisyonu İliç’e gidecek

Erzincan'da işçilere mezar olan felaketin ardından kurulan Meclis Araştırma Komisyonu toplandı. Komisyon Başkanı AKP'li Atay…

2 Mayıs 2024 14:44

Kendisine oy vermeyenlere kızan AKP’li başkan her yolu denedi

AKP'li Belediye Başkanı Tahmazoğlu'nun kendilerine oy vermeyen yurttaşlara yönelik yaptığı tepki çeken ifadelerinin ardından Şahinbey…

2 Mayıs 2024 13:34

AKP kulislerinde seçim yenilgisi için 3 faktör belirlendi

AKP MYK toplantısında 'ekonomi', 'teşkilatların zayıflığı' ve 'seçilen adayların yanlışlığı', 31 Mart yerel seçimlerindeki yenilginin…

2 Mayıs 2024 12:58
Reklam