Suudi Arabistan koalisyonu düğünü vurdu: 10 kadın hayatını kaybetti

ABD destekli Suudi Arabistan koalisyonu Yemen'de düğünü vurdu.

Suudi Arabistan koalisyonu düğünü vurdu: 10 kadın hayatını kaybetti

Suudi Arabistan koalisyonu Yemen’de bir düğünü hedef aldı. Koalisyonun gerçekleştirdiği saldırıda 10 kadın yaşamını yitirdi.
Suudi Arabistan koalisyonuna ait olduğu belirlenen bir savaş uçağı bugün Yemen’in Marib kentine saldırdı. Sağlık görevlileri ve görgü tanıklarının ifadelerine göre saldırı bir düğünü hedef aldı ve 10 kadının ölümüne sebep oldu.

GEÇTİĞİMİZ ÇARŞAMBA 51 KİŞİ ÖLMÜŞTÜ

Yemen’de bir gelenek olarak gelinin yakın kadın arkadaşları ve akrabalarının, gelinin damada doğru yürüdüğü sırada gerçekleşen saldırıda 10 kadının öldüğü belirtilirken, gelinin saldırıdan etkilenip etkilenmediğinin kesinleşmediği söylendi.

Geçtiğimiz hafta Çarşamba günü yine Yemen’in üç farklı bölgesinde gerçekleşen ve 51 kişinin ölümüne sebep olan saldırıda olduğu gibi, iki grup arasındaki çatışma sivillerin ölümüne de sebep olabiliyor.

Batı merkezli bir çok medya kuruluşu tarafından görmezden geliyor ancak ABD destekli Suudi Arabistan, 2015 yılından beri Yemen’e saldırıyor. Şimdiye kadar çoğu çocuk ve kadın olmak üzere binlerce insan hayatını kaybederken, salgın hastalıklar da can alıyor.

(DHA)