Takvim şefinin Takvim'le imtihanı: İdlib'i 'Esed' mi El Kaide mi yaptı?

Takvim'inGenel Yayın Yönetmeni Ergün Diler, Suriye'deki kimyasal saldırı iddialarıyla ilgili şaşırtıcı bir yazı kaleme aldı.

Takvim şefinin Takvim'le imtihanı: İdlib'i 'Esed' mi El Kaide mi yaptı?

AKP’nin yayın organlarından Takvim gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni Ergün Diler, Suriye’nin İdlib kentine bağlı Han Şeyhun’daki kimyasal saldırı iddialarıla ilgili şaşırtıcı bir yazı kaleme aldı.

Han Şeyhun’daki saldırı iddialarına ilişkin haberler, Batı basınıyla aynı anda AKP güdümlü medyada da kendine yer bulmuştu. Bunlardan biri de şaşırtmayacak şekilde Takvim gazetesi olmuştu. Olayla ilgili herhangi bir açıklama ve kanıta ihtiyaç duymadan doğrudan Şam yönetimini suçlayan AKP medyası gibi, Takvim de “Esed rejiminden kimyasal saldırı”(*) başlığıyla haber yayınlamıştı. Aşağıdaki görseline yer verdiğimiz 10 Nisan tarihli habere halen erişim sağlanabiliyor.

Ancak Ergün Diler kendi yönetimindeki gazetesinde yer alan haberlerin tam aksine, “Han Şeyhun’daki saldırıyı İngiliz hükümetinin finanse ettiğini ve El Kaide’ye bağlı “Beyaz Miğferliler” isimli grubun yaptığını” yazdı.

“Amerikalı dostu”ndan aldığını söylediği bilgileri paylaşan Ergün Diler’in yazısında ilgili bölüm şöyle:

“-Suriye ve kimyasal silah olayı nedir?

Öncekini de bunu da ESAD yapmadı. Pentagon’dan bana verilen bilgilere göre yani CIA’nın askeri kanadından gelen bilgilere göre durum bu!

-İyi de kim yaptı bunu o zaman?

Güzel soru!

-Cevap?

Var!

-Kim?

Saldırıyı Beyaz Miğferliler gerçekleştirdi. Bunlar, Soros tarafından yönlendirilir. İngiliz hükümetinin finanse ettiği, El Kaide’nin en zeki örgütü Beyaz Miğferliler, kimyasal silah saldırısını gerçekleştirdi. Çünkü İngiltere, ABD’nin Suriye’ye acil şekilde müdahil olmasını istiyor. Eğer olmazsa, yeni kimyasal saldırıları göreceğiz. Pentagon, kendi kararlarıyla bölgeye müdahil olmayı istiyor.”

Diler, olaya ilişkin haberlerin yayınlandığı tarihten 3 gün sonra, yani 7 Nisan tarihindeki yazısında Suriye’deki kimyasal saldırıyı Esad karşıtlarının yaptığını yazmıştı. Diler’in kendi yönetimindeki gazetedekilerle çelişki içindeki ve doğruluk ihtimali de konuya ilişkin Takvim gibi AKP’nin yayın organlarında da yer alan haberlerden çok daha yüksek iddiaları köşesine taşıması, okurlarıyla nasıl bir gerçeklik ilişkisi kurduğu konusunda soru işaretine neden oldu.