Tarikatlara siper oldular: Ülkenin bekası için hizmet ediyorlarmış!

Yeni Şafak gazetesi, Menzil ve İsmailağa gibi dinci gruplara destek çıktı.

Tarikatlara siper oldular: Ülkenin bekası için hizmet ediyorlarmış!

AKP döneminde çok daha etkili hale gelip kamu kadrolarında örgütlenmesine izin verilen Menzil tarikatına iktidarın yayın organlarından Yeni Şafak gazetesi sahip çıktı.

Yeni Şafak yazarı Sinan Burhan tarafından kaleme alınan yazıda Menzil tarikatına övgüler dizilirken, gerici yapıya “Doğu ve Güneydoğu’nun sigortası” nitelemesinde bulunuldu.

Yazıda yer alan ifadelerden bir bölümü şöyle:

“Menzil grubu, Doğu ve Güneydoğu’da PKK terör örgütüne karşı devletin yanında yer almaktadır. Batı ve ABD ise, bu bölgemizi dinsizleştirip PKK’ya teslim etmek istiyor. Menzil tarikatı PKK’ya, dinsizliğe karşı bu milletin sigortasıdır. Bu tarikat, bayrak diyor, devlet diyor, İstiklal Marşı diyor daha ne desin. Bu bölgenin sigortası olan gruba yapılan büyük bir saldırı var. Bu saldırının amaçlarından birisi de PKK’ya alan açmaktır.”

Yazıda ‘siper’ olunan bir diğer dinci grup ise, sözcüsü ‘Cübbeli Ahmet’ ile bilinen İsmailağa cemaati oldu. Yeni Şafak yazarı, İsmailağa’nın üzerine “Suriçi’ni islamsızlaştırmak için gidildiğini’ öne sürerek şöyle yazdı:

“Bir başka hedef tahtasında oturtulan grup İsmail Ağa cemaatidir. Sur içini İslamsızlaştırmak isteyenler, İsmail Ağa cemaatini Fatih Çarşamba’dan çıkarmak istiyorlar. O nedenle sürekli üzerlerine gidiliyor. Burada bir patrikhane devleti kurmak isteyenler İsmail Ağa cemaatini hedefe koyuyorlar. Bu iki tarikatla uğraşmak ülkenin birlik ve bütünlüğüne hizmet etmez. Bu gruplar ülkenin bekası için hizmet ediyorlar. Bir taraftan gönülleri imar ederken bir taraftan da ülkemizin birlik ve bütünlüğüne katkı veriyorlar.”

Gerici yazar, yazısının son bölümünde de, varlıkları anayasal kanunlara göre yasadışı olan sözkonusu cemaatlere karşı mücadele edenlerin “dinsizliği yaymak” istedikleri iddiasında bulundu.