Trump KDHC’yi tehdit etmeyi sürdürüyor

Trump tehditlerini arttıyor.

Trump KDHC’yi tehdit etmeyi sürdürüyor

ABD Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti’ni tehdit etmeyi sürdürüyor. Beyaz Saray’daki toplantının ardından açıklama yapan ABD Başkanı Donald Trump “daha sert olabilirdim” diyerek ilginç bir açıklama daha yaptı.

Kuzey Kore’nin eğer ABD’ye karşı bir şeyler planlıyorsa ‘çok endişeli olması’ gerektiğini belirten Trump, Çin’in Kuzey Kore’ye baskı konusunda daha fazla baskı yapabileceğini ve bunu yapacağından emin olduğunu söyledi.

ABD lideri, “Biz her zaman görüşmeleri değerlendireceğiz” diye konuştu.

KDHC’ye baskı, Çin’e kuşatma

ABD KDHC’yi tehdit etmeyi sürdürürken, önlem olarak Kore’yi vurmayı da göz önünde bulunduruyor. Bu arada Pasifik Denizi’nde Çin ile ABD arasındaki gerilim de yükseliyor. Güney Çin Denizi olarak bilinen kısım da ABD ile Çin bir süredir karşı karşıya gelirken, ABD’nin Çin’i kuşatma adımı olarak KDHC’yi tehdit etmesi ve Çin’den yardım beklemesi dikkat çekti.

Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, Güney Çin Denizi’nde bulunan ABD filosunun uluslararası hukuku ve Çin’in egemenliğini tehdit ettiğini söyledi. Yi ABD ‘li yetkililere durumu ileteceklerini ifade etti.

Bilindiği üzere Trump’ın iktidara gelmesiyle ABD-Çin yakınlaşması durmuştu. Çin’in “Tek Çin” politikasını tanımama adımları atan Trump yönetimi, ayrıca ikili anlaşmalarda da geri adım atma düşüncesi içindeydi.