Trump ve Şinzo Abe'den ortak karar: KDHC'ye baskı artacak

Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti (KDHC)’nin salı günü gerçekleştirdiği ve Japonya’nın üzerinden geçerek Japon denizine düşen füze denemesinin ardından biraraya gelen ABD Başkanı Donal Trump ve Japonya Başbakanı Şinzo Abe, KDHC’ye baskının artacağını belirtti. ABD’den yapılan işgal ve saldırı tehditlerinin ardından nükleer programına hız veren KDHC, Salı günü bir balistik füze denemesi daha gerçekleştirdi. KDHC’den fırlatılan... View Article

Trump ve Şinzo Abe'den ortak karar: KDHC'ye baskı artacak

Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti (KDHC)’nin salı günü gerçekleştirdiği ve Japonya’nın üzerinden geçerek Japon denizine düşen füze denemesinin ardından biraraya gelen ABD Başkanı Donal Trump ve Japonya Başbakanı Şinzo Abe, KDHC’ye baskının artacağını belirtti.

ABD’den yapılan işgal ve saldırı tehditlerinin ardından nükleer programına hız veren KDHC, Salı günü bir balistik füze denemesi daha gerçekleştirdi. KDHC’den fırlatılan füze Japonya’nın üzerinden geçerek Japon denizine düştü. Japon yetkililer ise füze denemesi sırasında Japonya’nın kuzeyinde yaşayan sivil halkı sığınaklara çağırdı.

KDHC’nin gerçekleştirdiği füze denemesinin ardından Japonya Başbakanı Şinzo Abe ile Donald Trump telefonda yaklaşık 40 dakika görüştü.

Gerçekleştirilen telefon görüşmesinin ardından Donald Trump ile Şinzo Abe, KDHC’ye baskının arttırılması için Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK)’ni toplanmaya çağırmak konusunda ortak bir karara varıldığını belirtildi.

KDHC’nin gerçekleştirdiği son füze denemesi, Japonya’nın üzerinden geçen ilk başarılı füze denemesi.