Reklam
Kategoriler: Dış Açı

Trump’tan KDHC’ye saldırı sinyali

Reklam

ABD Başkanı Donald Trump, Kuzey Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti (KDHC) ile son dönemde en üst düzeye çıkan gerginlikle ilgili savaş tehdidini açıkça dile getirdi. Trump, “Diplomatik çözüm çok güç” diyerek saldırı sinyali verdi.

Trump, KDHC ile ABD arasında bir savaş çıkması ihtimali olduğunu söyleyerek, “Kuzey Kore’yle ciddi bir çatışmaya girme şansı var. Ama diplomatik yolları tercih ediyorum” dedi.

Reuters‘e mülakat veren ABD Başkanı, BBC Türkçe‘nin aktardığına göre, “Diplomatik bir çözümü çok isterdik. Ancak oldukça güç” diye konuştu.

KDHC Devlet Başkanı Kim Jong-un’un nasıl bir lider olduğu sorusuna “Makul bir kişi olduğunu düşünmek istiyorum” diyerek yanıt veren Trump, ‘düşünceleri’ni de şu ifadelerle anlattı:

“27 yaşında babası ölüyor ve rejimi devralıyor. Ne derseniz deyin, kolay bir şey değil. Hele o yaşta. Yaptıklarını mazur göstermeye çalışmıyorum. Sadece yaptığı şeyin çok zor olduğunu söylüyorum.”

KDHC: Savaştan kaçacak değiliz

Geçtiğimiz gün KDHC Birleşmiş Milletler Daimi Temsilciliği tarafından yapılan açıklamada, “KDHC barışsever sosyalist bir devlet olarak, barışın sürdürülmesine en büyük önemi vermektedir, ancak savaştan korkmamaktadır ve bundan kaçınacak değildir” denilmişti.

Açıklamada “KDHC, ABD’nin nükleer tehdidinden kendisini korumak için güçlü bir nükleer caydırıcılığa sahiptir” ifadesi kullanılırken, kendilerine karşı bir savaş başlatılması durumunda nükleer silahların kullanılacağı da duyurulmuştu.

Bu haber en son değiştirildi 29 Nisan 2017 13:58 13:58

Reklam

Önceki Haberler

Ayhan Bora Kaplan davası: Tutuklu emniyet görevlilerinin dinlenilmesi talepleri reddedildi

20'si tutuklu 61 sanığın yargılandığı Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne ilişkin davada mahkeme, operasyonları yapan…

21 Mayıs 2024 16:43

Hazine, 46,3 milyar lira borçlandı

Hazine ve Maliye Bakanlığı, bugün düzenlenene 2 ihalede 46,3 milyar lira borçlandı.

21 Mayıs 2024 16:39

Haklarını arayan inşaat işçileri jandarmanın müdahalesi sonrasında köprü üzerinde intihara kalkıştı

Aylardır biriken ücretlerini almak için mücadele eden İYİ-SEN üyesi inşaat işçileri, jandarmanın engellemeleri sonrası henüz…

21 Mayıs 2024 15:59

Beşar Esad’ın eşi Esma Esad’a lösemi teşhisi konuldu

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın eşi Esma Esad'a lösemi teşhisi konulduğu açıklandı. Yapılan açıklamada, Esad'ın…

21 Mayıs 2024 15:12

AYM’den Gar Katliamı kararı: Valilik ve Savcılık haklı bulundu

AYM, Ankara Gar Katliamı’nda sorumluluğu olan kamu görevlilerinin yargılanmasına ilişkin başvuruda kararını verdi. AYM, soruşturmaya…

21 Mayıs 2024 14:39

Anketler açıklandı: Erdoğan’ın beğeni düzeyi yüzde 40’ın altına düştü

MetroPOLL Araştırma, siyasetçilerin beğeni düzeylerini ölçtüğü araştırmaların nisan ayı sonuçlarını yayınladı. Buna göre ilk sırada…

21 Mayıs 2024 12:48
Reklam