Reklam
Kategoriler: Emek Postası

TTK’da grev geliyor!

Reklam

Zonguldak’ta Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS), Türkiye Taşkömürü Kurumu’nu (TTK) temsilen Kamu-İş ile yaptıkları toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde 29 Ağustos’a kadar sonuç çıkmaması durumunda greve çıkacağını işyerlerine astığı ilanla duyurdu.

Toplu iş sözleşme mevzuatına göre yaklaşık 8 bin işçiyi temsil eden sendika ile TTK arasında tüm görüşme süreçleri tamamlandı. En son 29 Ağustos 2017 tarihine kadar toplu iş sözleşmesi imzalanmazsa maden işçileri greve çıkacak.

GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci de, Kamu-İş ile yaptıkları toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin 2 aylık yasal süresinin 1 Eylül’de dolacağını söyledi. 1 Eylül’e kadar anlaşma sağlanamaması durumunda greve çıkma haklarının doğduğunu ifade eden Demirci, şu ifadeleri kullandı:

“1 Eylül bayram olduğu için anlaşma sağlanamazsa 29 Ağustos´ta greve çıkmamız gerekiyor. Bu yasal bir süreçtir. Biz bunu uygulamamız gerekiyor. Yönetim kurulu olarak grev kararı aldık. 29 Ağustos’a kadar eskisi gibi görüşmelerimiz devam edecek.

Bir an önce bize randevu verilmesini ve bu süreci masada sonlandırmak istiyoruz. Anlaşamadığımız maddelerde anlaşmak istiyoruz. İşverenin de işçinin de mağdur olmasını istemiyoruz. Eğer anlaşamazsak 29 Ağustos´tan itibaren greve çıkacağız.”

Karar asıldı

GMİS’in TTK müessese müdürlüklerine astığı yazıda şöyle denildi:
“Yetki kapsamı içindeki işyerlerinde çalışan üyelerimizin iktisadi ve sosyal durumlarıyla çalışma şartlarını iyileştirmek amacıyla uyuşmazlık çıkan işletme toplu iş sözleşmesi kapsamı içinde bulunan TTK ile bağlı iş yerlerinde uygulanmak üzere 6356 sayılı yasanın 60’ıncı maddesinin verdiği yetkiye istinaden grev kararı alınmasına, grev kararının 29 Ağustos 2017 Salı günü saat 07.30’da uygulanmaya konulmasına karar verilmiştir.”

Bu haber en son değiştirildi 26 Ağustos 2017 20:15 20:15

Reklam

Önceki Haberler

Meclisin önünde ‘tarikatçı bakan istemiyoruz’ sloganları

Eyüpsultan’da özel bir lise müdürünün okuldan atılan öğrencisi tarafından öldürülmesine tepki gösteren eğitimciler 81 ilde…

10 Mayıs 2024 12:50

1 Mayıs’tan sonra, “anayasadan” önce: İklim değişti mi?

O halde, konunun başına geri dönecek olursak, tüm gelişmelere karşın böyle bir rüzgarı estirmek isteyenlerin…

10 Mayıs 2024 12:16

Röportaj | Dublin Trinity Üniversitesi’ndeki Filistin eylemlerinde yer alan öğrenciler anlatıyor

Geçtiğimiz günlerde İrlanda'nın Dublin şehrinde bulunan Trinity Üniverisitesi öğrencileri Filistin ile dayanışma gösterisi düzenlemişti. Yurtsever…

9 Mayıs 2024 17:53

İsrail Cumhurbaşkanı Herzog’tan hükümete Biden uyarısı

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, hükümet yetkililerine, Refah'a kapsamlı saldırı olması durumunda İsrail'e silah sevkiyatını durduracağını…

9 Mayıs 2024 16:09

Eğitim sendikalarından okul müdürünün öldürülmesine tepki

Eğitim sendikaları, İstanbul’da Eyüpsultan Final Akademi Anadolu Lisesi Müdürü İbrahim Oktugan’ın 5 ay önce okuldan…

9 Mayıs 2024 16:03

TTB’den okul müdürünün öldürülmesine tepki: Toplumsal yapıda onarımı zor etkiler bırakmaktadır

TTB, İstanbul Alibeyköy’de okul müdürü İbrahim Oktugan’ın okuldan uzaklaştırılan öğrencisi tarafından öldürülmesiyle ilgili “Hekimlik ve…

9 Mayıs 2024 14:01
Reklam