Valilik: Bozkurt işareti yapan öğretmen kendi isteğiyle görevinden ayrıldı

Diyarbakır Valiliği, sınıfta bozkurt işareti yaparak çektirdiği fotoğrafı sosyal medyada paylaşan öğretmenin kendi isteği ile görevinden ayrıldığını açıkladı.

Valilik: Bozkurt işareti yapan öğretmen kendi isteğiyle görevinden ayrıldı

Diyarbakır Valiliği, Bismil ilçesinde görev yaparken sınıfta akıllı tahta önünde ‘bozkurt’ işareti yaparak çektirdiği fotoğrafı sosyal medyada paylaşan öğretmenin kendi isteği ile görevinden ayrıldığını açıkladı.

Valiliğin açıklamasında sözkonusu olaydan sonra öğretmenle ilgili bir inceleme veya soruşturma olmadığı belirtilirken, ‘kesinlikle’ ifadesiyle vurgu yapılması da dikkat çekti.

Diyarbakır Valiliği’nin açıklaması şöyle:

“Sosyal medya hesabından sınıfta akıllı tahta önünde çektirdiği fotoğraf paylaşımı sonrasında Ö.D. 26.10.2017 tarihi itibari ile okul müdürlüğüne istifasını vermiştir. Ö.D. aynı gün 155 polis ihbar hattını arayarak tehdit edildiğini beyan etmiş ve bu beyanı doğrultusunda kendisinin Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında müşteki sıfatı ile ifadesi alınmış ve ifadesinde de kendi isteği ve iradesi ile görevinden ayrıldığını teyit etmiştir. Yayınlanan haber içeriklerinde iddia edildiği gibi; görevine son verildiği ve hakkında inceleme başlatıldığı iddiaları kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır.”