Yakalanma korkusuyla 120 sığınmacıyı denize attılar: En az 50 ölü...

Hemen her gün bir başka faciayla dünyanın gündemine 'insan kaçakçılığı' utancının yeni adresi Yemen sahilleri oldu.

Yakalanma korkusuyla 120 sığınmacıyı denize attılar: En az 50 ölü...

Emperyalist kapitalist dünya düzenin eşitsizliğe mahkum ettiği coğrafyalardan daha iyi yaşam umuduyla kaçmaya çalışan yoksullar, bu hayallerini gerçekleştirmek için bir de insan kaçakçılarının ağına düşerek göz göre göre ölüme itiliyor.

Hemen her gün bir başka faciayla dünyanın gündemini sarsan sözkonusu utancın yeni adresi Yemen sahilleri oldu. İnsan kaçakçılarının Yemen sahilinde denize attığı 120 sığınmacıdan ilk belirlemelere göre 50’si boğularak yaşamını yitirdi.

Bölgede bulunan Uluslararası Göç Örgütü yetkililerine göre kaçakçılar, Yemen sahilinde gördükleri yetkililerden dolayı, botta bulunan 120 sığınmacıyı denize atarak yakalanmaktan kurtulmaya çalıştı. Örgütten gelen ilk açıklamaya göre boğularak ölen sığınmacıların çoğu genç insanlardan oluşuyor. Olaydan kurtulanların verdikleri bilgiye göre 29 sığınmacının cesedi tespit edildi, 22’sinin de hala kayıp olduğu öğrenildi.

Uluslarası Göç Örgütü kurtularak sahilde bekleyen 27 sığınmacıya yardım ettiklerini, diğerlerinin ise kaçış yollarına devam ettiğini belirlediklerini açıkladı. Faciadan kurtulanlar, insan kaçakçılığı yapan botun tekrardan yeni sığınmacıları almak için Somali’ye döndüğünü anlattı.

Kayıp insanlara ulaşmak için arama kurtarma çalışmaları halen devam ediyor.