Yanıyoruz: Sıcağın erittiği asfalt terliklere yapıştı

Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde nemle birlikte 45 dereceyi bulurken günlük hayat da durma noktasına geldi.

Yanıyoruz: Sıcağın erittiği asfalt terliklere yapıştı

Türkiye genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklar, Muğla’nın Fethiye İlçesi’nde nemle birlikte 45 dereceyi bulurken ilçede günlük hayat da durma noktasına geldi. Sokakların boşaldığı ilçede, eriyen asfalt, yolda yürüyenlerin terliklerine ve ayakkabılarına yapıştı.

Fethiye, bugün sabah saatlerinden itibaren Kuzey Afrika üzerinden gelen aşırı sıcakların etkisine girdi. Hava sıcaklığının 41 derece ölçüldüğü ilçede, nemle birlikte hissedilen sıcaklık 45 dereceye ulaştı. Öğlen saatlerinden itibaren sokakların boşaldığı ilçenin sakinleri ve tatilciler klimalı alışveriş merkezi ve restoranlara akın etti. Dışarı çıkmak zorunda kalan bazı tatilciler ise terliklerinin eriyen asfalta yapışması nedeniyle zor anlar yaşadı.

İlçenin Yanıklar Mahallesi’nden Yeşil Vadi’ye ulaşım sağlanan 5 kilometrelik yolda, asfaltın erimesine neden oldu. Yolun büyük bölümünde sıvılaşan asfalt, araçlarıyla bölgeyi ziyarete gelen tatilcilere zor anlar yaşattı. Otomobil ve motosiklet sürücüleri araçlarına zift bulaştırmamak için yolun mıcırlı bölümünü kullanmaya çalıştı. Yoldaki zift ise yürüyenlerin terlik ve ayakkabılarına yapıştı. (DHA)