Reklam
Kategoriler: İç Açı

‘Yeter ve Hayır’ Murat Belge!

Reklam

Liberal yazar Murat Belge bugün Birikim Haftalık’ta çıkan “Sosyalizmin genel sorunlarına giriş” başlıklı yazısında bir anlamda kendi otobiyografisini yazacağını açıkladı.

Türkiye’de siyasetin sol tarafının boş olduğunu ileri süren Belge, köşesinde “sosyalizmin genel sorunları üstüne yazmak ve bu birikmiş soruları tartışmak” istediğini açıkladı. Türkiye’de sosyalizmin en büyük “sorun”larından birinin, solunun etkisizleşmesinin ve devrimciliği ile iktidar perspektifinden yoksunluğunun en büyük sorumlusu Murat Belge olduğu düşünüldüğünde yazacaklarının “kendi hikayesi” olacağını söyleyebiliriz.

Marksizmin tahrifatında Türkiye’nin önde gelen isimlerinden Murat Belge, geçmişte yön vermeye çalıştığı Türkiye soluna bir kez daha önderlik etme rolüne büründü. Marx’ın Komünist Manifesto’yu 1848 ve Kapital’i 1867’de yazdığını, aradan geçen sürenin bu teorinin günümüzü ve hatta gününü açıklamakta ne kadar yetkin olduğunun sorgulanması gerektiğini ileri süren Belge, böylece Karl Marx’ı “aşmayı başaranlar” arasında yerini aldığını ilan edecek gibi duruyor.

Yıllardır “yeni sol, yeni marksizm, yeni fikirler” diyerek Türkiye’nin ilerici birikimine liberal düşüncelerini empoze etmeye çalışan Belge, AKP’nin iktidara gelmesiyle muradına ermiş, fikirleri iktidara taşınmıştı. 2010 yılındaki referandumda “Yetmez Ama Evet” kampanyasının öncü figürlerinden olan Belge, AKP’nin bugünkü durumuna gelmesinde en büyük pay sahiplerinden biri olarak kabul ediliyor.

15 yıldır iktidarda olan AKP’yi 12 yıl destekleyen, son 3 yılda desteğini AKP’den çekip tekrar “solculuk” yapmaya karar veren Murat Belge’nin Birikim dergisinde yazacağı “otobiyografisine” verilecek cevapları Manifesto’dan takip edebilirsiniz.

Bu haber en son değiştirildi 27 Eylül 2017 14:33 14:33

Reklam

Önceki Haberler

AYBÜ öğrencileri şenliğini aldı

Şenliğin iptal edilmek istenmesine karşı AYBÜ öğrencileri, topladıkları imzalarla rektörlük önünde eylem yapacaklardı. Eylem saatinden…

7 Mayıs 2024 21:58

Sinan Ateş cinayetine ilişkin iddianame kabul edildi

Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin hazırlanan iddianame Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi.

7 Mayıs 2024 21:07

Kayseri’de kadın cinayeti: Babası tarafından katledildi!

Kayseri'de 4 gün önce babasının bıçakla yaraladığı genç kadın hastanede yaşamını yitirdi.

7 Mayıs 2024 20:55

Hazine borçlanmaya kaldığı yerden devam ediyor

Hazine, 2 ihalede yaklaşık 55 milyar lira borçlanmaya gitti.

7 Mayıs 2024 17:24

Arap Birliği: İsrail saldırıları son derece tehlikeli bölgesel sonuçlar doğurdu

Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmed Ebu Gayt, BAE'de düzenlenen AIM Yatırım Zirvesi 2024'ün 13. oturumundan…

7 Mayıs 2024 15:01

İstanbul Tabip Odası’ndan Bakan Koca’ya çağrı: Sağlıkta şiddet vakaları artabilir

İstanbul Tabip Odası'nın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, 10 dakika içinde 3-4 hastaya randevu verildiğini…

7 Mayıs 2024 14:57
Reklam