Zekai Aksakallı'dan 'istifa' açıklaması

Özel Kuvvetler Komutanlığı'ndan 2. Kolordu Komutanlığına getirilen Korgeneral Zekai Aksakallı 'istifa' tartışmaları için açıklama yaptı.

Zekai Aksakallı'dan 'istifa' açıklaması

Özel Kuvvetler Komutanlığı’ndan 2. Kolordu Komutanlığın getirildiği için istifa etmek istediği, ancak yoğun çabalarla ikna edildiği belirtilen Korgeneral Zekai Aksakallı, konu ile ilgili açıklama yaptı.

Sözcü’den Saygı Öztürk‘e konuşan Korgeneral Zekai Aksakallı, “Görev yerinin değişmesiyle kırgınlık, küslük diye bir şey olmaz. Askerin görev yerini beğenmesi, beğenmemesi diye de bir durum söz konusu olamaz” ifadelerini kullandı.

Aksakallı şunları söyledi:

“Görev yerinin değişmesiyle kırgınlık, küslük diye bir şey olmaz. Askerin görev yerini beğenmesi, beğenmemesi diye de bir durum söz konusu olamaz. Nerede görev verilirse oraya gider, onurunla, şerefinle görevini yaparsın. Teğmen olarak göreve başladığımız günden beri bunun böyle olduğunu her asker bilir. Özel Kuvvetler Komutanlığı’nda da onurla, şerefle görevimi yaptığıma inanıyorum. Bundan sonraki görevimi de aynı şekilde yapmayı Allah nasip etsin. Bırakın istifayı, en küçük bir kırgınlığım yok.”