ABD'li şirketler 'talep' etti, Erdoğan tek tek not aldı

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ABD'li dev şirketlerin temsilcileriyle yaptığı görüşmede, "talepleri" dinleyip tek tek not aldığı belirtildi.

ABD'li şirketler 'talep' etti, Erdoğan tek tek not aldı

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ABD’li şirketlerin üst düzey temsilcileri ile yaptığı görüşmeden yeni ayrıntılar ortaya çıktı.

Sabah Gazetesi’nden Hazal Ateş‘in haberine göre; Erdoğan’ın görüştüğü Citibank, General Electric, Pepsi, Coca Cola, Boeing, Google, Microsoft’un da aralarında bulunduğu ABD’li 30 dev şirketin temsilcileri, “Türkiye ekonomisine güven duyduklarını” söyledi.

Görüşmede ABD’li şirket yöneticilerinin Erdoğan’a talep, yatırım ve beklentilerine ilişkin bir de dosya sunduğu öğrenildi. Erdoğan’ın tek tek not alarak, taleplerini dinlediği ABD’li şirket temsilcileri, son ekonomik gelişmelere vurgu yaparak, Türkiye’yi bölgesinde “merkez ülke” olarak gördüklerini ifade etti.

Erdoğan’ın ABD’ye karşı alınan önlemlerin işletmelere zarar vermemesine dikkat edildiğini vurguladığı görüşmede şirket yöneticilerinin de “Bu konuda iki tarafın da çaba göstermesi gerekiyor. Yaşanan gerginlikler önce ekonomiyi etkiliyor. Bunun olmasını arzu etmeyiz. Biz yatırımlarımıza devam edeceğiz” değerlendirmesini yaptığı belirtildi.