Acıbadem Sigorta İngilizlerin oldu

Türkiye'nin ikinci en büyük sağlık sigorta şirketi Acıbadem Sigorta, İngiliz sigorta şirketi Bupa'ya satıldı. 

Acıbadem Sigorta İngilizlerin oldu

Türkiye’nin ikinci en büyük sağlık sigorta şirketi Acıbadem Sigorta, İngiliz sigorta şirketi Bupa’ya satıldı.

İngiliz sigorta devi Bupa, satın alma işlemine dair bilgiyi kendi sitesinden duyururken,  yıllık 913 milyon lira prim üretimiyle Türkiye’nin ikinci en büyük sigorta şirketi Acıbadem Sigorta’nın satın alınması konusunda anlaşmaya varıldığını belirtti.

Rekabet Kurulu onayının ardından resmiyet kazanacak olan satış işleminin bedeline dair bir bilgi ise verilmedi.

500’ün üzerinde çalışanı ile yaklaşık 600 bin kişiye hizmet veren Acıbadem Sigorta’nın yeni sahipleri 1947’de İngiltere kurulan Bupa firması. Firma dünyanın sayılı sigorta şirketlerinden birisi konumunda.

Bupa firmasının Uluslararası Piyasalar CEO’su Simeon Preston ise, satış için uzun süredir Türkiye piyasasını izlediklerini ve büyüme için olağanüstü fırsatlar gördüklerini belirterek “Bu anlaşmayı imzalamaktan dolayı mutluyuz. Acıbadem’in etkileyici büyümesi, birinci sınıf yönetim ekibi ve tüketici odağı bu pazara giriş için harika bir seçim yaptığımızın göstergesi. Bu satın almayı uzun vadeli stratejik yatırımımız olarak görüyoruz.” diye konuştu.  Acıbadem Sigorta, 2013 yılından beri Malezyalı yatırım şirketi Avicennia Capital’in kontrolündeydi.