Adnan Oktar operasyonunda ünlü iş adamı gözaltında

Adnan Oktar'ın cemaatine yönelik başlatılan operasyonda, tekstil sektörünün önemli firmalarından İstanbul Gömlekleri AŞ'nin Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Alp Ünlü gözaltına alındı.

Adnan Oktar operasyonunda ünlü iş adamı gözaltında

Adnan Oktar’ın cemaatine yönelik başlatılan operasyonda, tekstil sektörünün önemli firmalarından İstanbul Gömlekleri A.Ş.’nin Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Alp Ünlü gözaltına alındı.

Adnan Oktar cemaatine yönelik operasyonda 86 şirket için el koyma kararı verilmişti. Bu şirketler arasında İstanbul Gömlekleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi ve Giovanni Pico Della şirketleri de yer almaktaydı. Bu iki firmadan İstanbul Gömlekleri AŞ’nin Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Alp Ünlü gözaltına alındı.

Mehmet Alp Ünlü kimdir?

2 yıl öncesinde ”kara para aklama” iddiası ile başlatılan soruşturma sonrasında MASAK (Mali Suçları Araştırma Kurulu) tarafından çalışma gerçekleştirilmişti. MASAK’ın (Mali Suçları Araştırma Kurulu) hazırladığı çalışma raporu doğrultusunda, iş adamı Mehmet Alp Ünlü’nün sahibi olduğu iki firmanın Adnan Oktar ile bağlantısı olduğu tespit edildi. Bu nedenle mahkeme kararı neticesinde 86 şirkete el konulmasının devamında gömlek ve konfeksiyon Mehmet Alp Ünlü’nün de şirketlerine el konulması kararı alındı.