Akit, Nurettin Veren'i kovdu: Bakan yardımcısı arayıp 'Keşke FETÖ seni öldürseydi' dedi

Son yazısında "AKP ile Cemaat'in masa altından el sıkıştığını" yazan eski cemaatçi Akit yazarı Nurettin Veren'in yazılarına son verildi.

Akit, Nurettin Veren'i kovdu: Bakan yardımcısı arayıp 'Keşke FETÖ seni öldürseydi' dedi

Geçmişte Fethullah Gülen’in en yakınındaki isimlerden biri olduğu bilinen, eski cemaatçi Akit yazarı Nurettin Veren’in dünkü yazısı gazetesinde yayımlanmadı. Veren’in yazılarına son verildiği öğrenildi.

Gelişmeyi doğrulayan Nurettin Veren, gazeteden kovulmaya giden süreciyle ilgili ise çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Odatv‘ye konuşan Veren, Akit yazarı Abdurrahman Dilipak’ın ardından kendisinin de AKP’yi McKinsey konusunda uyaran yazılar kaleme aldığını, bu uyarı yazısının ardından kendisini Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın yardımcısı Nurettin Nebati’nin aradığını söyledi.

“40 SENE YATSAYDIN”

Bakan Yardımcısı Nurettin Nebati ile konuşmasında, kendisine ‘FETÖ’ mücadelesinin sulandırılma tehlikesinin olduğunu ve hükümeti uyardığını ilettiğini söyleyen Nurettin Veren, ‘FETÖ’ yüzünden 4 yıl hapis yattığını, yuvasının dağıldığını söyleyince Bakan Yardımcısı Nebati’nin kendisine “Keşke FETÖ seni öldürseydi. 4 sene değil de 40 sene hapis yatsaydın” dediğini öne sürdü. Nurettin Veren, söz konusu Bakan Yardımcısının ‘FETÖ’ ile ilişkilerini sorgulayan bir fotoğraf da gazeteye gönderdiğini ve bu fotoğrafın da daha önce gazetede yayımlandığını ifade etti.

Bakan Yardımcısı Nurettin Nebati ile telefonda yaşadığı tartışmayı yazdığını söyleyen Nurettin Veren, Akit’in bu yazıyı yayımlamamasını da şöyle ifade etti; “Bu yazım gazeteyi rahatsız etti, ‘Güle güle’ bile demeden yazıyı sansürlediler, kestiler.”