Reklam
Kategoriler: İç Açız-kutu-4

AKP standındakilere ‘Daha ne kadar buradasınız’ dedikleri için tutuklandılar

Reklam

İstanbul Yenibosna’da geçen pazar günü Muratcan Gözmen (24), Burak Baran Katar (28) ve Taylan Şimşek (32) adlı gençler, Zafer Mahallesi’nde AKP standı açan görevlileri tehdit ettiği iddiasıyla gözaltına alındı ve tutuklandı. Gençler çıkarıldıkları mahkemede görevlilere sadece “Daha ne kadar buradasınız” dediklerini öne sürdü.

İddiaya göre olay 10 Haziran Pazar günü saat 16.00 sıralarında Yenibosna Zafer Mahallesi Halit Ziya Uşaklıgil Caddesi üzerinde kurulan AKP standında yaşandı. Stant görevlileri, gençlerin kendilerini “Burası bizim, burada stant açıp siyasi çalışma yapamazsınız. Fotoğraflarınızı çektik, araç plakalarınızı aldık” diyerek tehdit ettiğini iddia etti. Görevlilerin şikayetçi olması üzerine gençler karakola çağrıldı. AKP standındaki görevlilere sadece “Ne kadar daha burdasınız” diye sorduklarını anlatan gençler, kamera kayıtlarının incelenmesini talep etti. Üç genç sevkedildikleri savcılıkta da aynı ifadeyi verdi, ancak nöbetçi sulh ceza hakimliğine tutuklama talebiyle gönderilen gençler, “tehdit ve terör örgütüne üye olma” suçlamalarından tutuklanarak Metris Cezaevi’ne gönderildi.

‘İFADELERİ POLİS YAZDI’

Gençlerin hakimlik ifadelerinde de suçlamaları kabul etmediği belirtildi. Muratcan Gözmen’in, “Kameralar vardı, biz ne kadar daha burdasınız diye merakımızdan sorduk” dediği, Burak Baran Katar’ın ise ifadelerinin beş kez değiştirildiğini anlattığı ve “İfadeleri polisler yazdı” diye konuştuğu belirtildi. Taylan Şimşek ise “Kamera kayıtlarında hepsi vardır. Tehdit yok, suçlamaları kabul etmiyorum” ifadelerini kullandı.

AVUKAT: ŞİKAYETÇİ TARAF BEŞ KEZ İFADE DEĞİŞTİRDİ

Gençlerin avukatı Deniz Katar da “AKP Şirinevler ilçe başkanı ve ilçe emniyet müdürü karakola gelinceye kadar her şey normaldi. Polisler tarafları barıştırıp serbest bırakacaktı. İlçe başkanı geldikten sonra şikayetçi taraf beş kez ifade değiştirdi. Polisin kurguladığı bir ifade ortaya çıktı. Biz de suçlamaları orada öğrendik. Standın yanında polisler de duruyordu” dedi.

Bu haber en son değiştirildi 16 Haziran 2018 10:21 10:21

Reklam

Önceki Haberler

Sinan Ateş’in eşi açıkladı: Darbe komisyonuna isim listesi verdi

Ayşe Ateş, eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in resmi görevi olmadan darbe komisyonuna isim listesi…

13 Mayıs 2024 17:14

Bir ilde daha ekmeğe zam

Edirne merkezde 7,5 liradan satılan 210 gram ekmek, gelen zamla 10 lira oldu.

13 Mayıs 2024 17:10

İBB Meclisi’nde Deniz Gezmiş tartışması

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Mayıs ayı olağan meclis toplantılarının ilk oturumu Meclis 1. Başkanvekili Nuri…

13 Mayıs 2024 17:05

AKP’li Kurtulmuş’un ‘yeni anayasa’ turu sürüyor: Sırada MHP var

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, 'yeni anayasa' çalışmaları kapsamında başlattığı ziyaretleri sürdürüyor. Daha önce CHP, İYİ…

13 Mayıs 2024 16:37

Soma davasının avukatı Can Atalay: İnadımız ve kararlılığımız azalmayacak

Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan Can Atalay, 10 sene önce yaşanan ve Soma'da 301 madencinin hayatını…

13 Mayıs 2024 16:04

Mahkeme kaçak yapı sahiplerinin başvurusunu reddetti

İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Üsküdar’daki kaçak kafe sahiplerinin İBB’nin gerçekleştirdiği yıkıma karşı açtıkları 4 davayı…

13 Mayıs 2024 15:56
Reklam