Reklam
Kategoriler: İç Açı

AKP’den aday listelerine yalanlama

Reklam

AKP’nin yarınki aday tanıtım toplantısı öncesinde AKP’ye yakın pek çok haber sitesinde, sosyal medya hesaplarından ve WhatsApp gruplarında paylaşılan listelere dair Mahir Ünal’dan açıklama geldi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Genel Merkez Tanıtım ve Medya Başkanı Mahir Ünal, yaptığı yazılı açıklamada ‘listeleri dikkate almayın’ uyarısı yaparken, ‘yarını bekleyin’ talimatı verdi. Açıklamada ayrıca yarın 40 ilin başkan adaylarının açıklanacağı belirtildi.

Ünal’ın açıklaması şöyle:

“Değerli teşkilat mensuplarımız; Medyada ve sosyal medyada partimizin aday listesi olduğu iddia edilen bazı listeler dolaşmaktadır.

Sayın Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımızın açıklamaları olmadığı sürece bu listelerin dikkate alınmaması gerekmektedir.

Sayın Genel Başkanımızın talimatları doğrultusunda, parti sözcümüz Sayın Ömer Çelik’in de açıkladığı gibi, 24 Kasım Cumartesi günü saat 14.00’te İstanbul’da Haliç Kongre Merkezi’nde 40 ilin belediye başkan adayları açıklanacaktır. Kalan illerin belediye başkan adayları ise önümüzdeki hafta açıklanacaktır.

Bulunduğumuz ilçede açıklanan ya da açıklanmayan isimler üzerinden AK Parti siyasetinin yetiştirdiği önemli aktörlerin yıpratılmasına, onlar ile ilgili tezviratlara asla müsaade edilmemelidir.

Zikredilen listelere itibar edilmemelidir

AK Parti ailesinin her bir ferdi son derece kıymetlidir. Açıklamalarımızda ve konuşmalarımızda bu hususta yüksek hassasiyet gösterilmesini istirham ederiz.

Yarın yapılacak toplantıda açıklanacak belediye başkan adaylarına gerekli tebliğ yapılmıştır. Genel Başkanımız veya sözcümüz tarafından açıklamadığı sürece kamuoyunda zikredilen listelere itibar edilmemelidir.”

Reklam

Önceki Haberler

Liberallerin umudu duvara tosladı: Maaşlar eridi, sendikalar greve çıkıyor

Arjantin'de sendikalar aşırı sağcı başkan Milei'ye karşı birkez daha greve çıktı.

10 Mayıs 2024 14:05

Sabah Haber Koordinatörü’nden ‘Emniyet’ iddiası: Erdoğan’a kumpas kuruluyor

Sabah Gazetesi Haber Koordinatörü Abdurrahman Şimşek, Ankara İl Emniyet Müdürlüğü'nde görevlerinden uzaklaştırılan üst düzey isimlerin…

10 Mayıs 2024 13:58

Bursa’da öğretmenler ‘eğitimde şiddete dur’ demek için iş bıraktı

Bursa'da öğretmenler eğitimde şiddeti protesto etmek için iş bıraktı.

10 Mayıs 2024 13:52

İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası: Ücret gaspına geçit yok

İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası'na üye işçiler Kahramanmaraş Pazarcık TOKİ deprem konutları şantiyesinde ücret gasplarına…

10 Mayıs 2024 13:42

Meclisin önünde ‘tarikatçı bakan istemiyoruz’ sloganları

Eyüpsultan’da özel bir lise müdürünün okuldan atılan öğrencisi tarafından öldürülmesine tepki gösteren eğitimciler 81 ilde…

10 Mayıs 2024 12:50

1 Mayıs’tan sonra, “anayasadan” önce: İklim değişti mi?

O halde, konunun başına geri dönecek olursak, tüm gelişmelere karşın böyle bir rüzgarı estirmek isteyenlerin…

10 Mayıs 2024 12:16
Reklam