Reklam
Kategoriler: İç Açı

Bebek bezi taşıyan tırdan antitank füzesi çıktı, mağdurum dedi

Reklam

Bebek bezi taşıdığını söyleyen ve Ukrayna’dan Zonguldak Limanına gelen TIR’ın sürücüsünün yalanı kabin kontrolünde ortaya çıkmıştı. Yapılan aramada bebek bezi yerine antitank füzesi bulunmuştu.

“İzinsiz olarak ateşli silah ve mermileri ülkeye sokma, imal etme, nakletme, satma” suçundan dava açılan sürücü E.E. 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıktı.

Hakime parçaların sadece dürbün olduğunun söylendiğini anlatan E.E., “Bana sadece dürbün olduğu söylendi. Ben bunu gizlemedim. Polislere yerini ben gösterdim. Yıllardır Türkiye’ye gidip geliyorum. İlk defa başıma böyle bir şey geldi. Ailem ve ben mağdur oldum. Tahliyemi talep ediyorum” diyerek tahliyesini talep etti.

Mahkeme heyeti, E.E’nin tahliye talebini reddederken duruşma ileri bir tarihe ertelendi.

KABİN KISMINDA ASKERİ DÜRBÜN

Geçtiğimiz yıl Nisan ayında Zonguldak Limanı’nda meydana gelen olayda Ukrayna’dan Zonguldak Limanı’na gelen İran vatandaşı E.E’nin idaresindeki tır, gümrük muhafaza ekiplerince incelenmişti.

Aracın bebek bezi olan yasal yükü arasında beyan harici ya da yasa dışı bir eşyaya rastlanmamıştı. Ancak aracın kabin kısmında yapılan aramada, askeri dürbün ve mekanizma parçaları görülmüş, bunun üzerine araç detaylı aramaya tabi tutulmuştu. Aynı dürbün ve mekanizmadan çekicinin rüzgarlığında ve malzeme dolabında da bulunmuştu.

FÜZE BULUNMUŞTU

Malzemelerin Rus yapımı 9K111 Fagot veya 9K113 Konkurs antitanksavar güdümlü füzenin üç ana parçasından ikisi olan tetik-ateşleme ile nişan hedef tespit ve dürbün mekanizması olduğu tespit edilmişti.

İranlı sürücüsü ilk ifadesinde, füze sistemini Kiev’de İran vatandaşı üniversite öğrencisi birinden İran’a götürmek üzere aldığını, teslimat sonucu parça başına ücret karşılığında anlaştığını söylemişti. İfadesinin alınmasının ardından Zonguldak Adliyesine sevk edilen sürücü E.E. tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Bu haber en son değiştirildi 28 Nisan 2018 20:22 20:22

Reklam

Önceki Haberler

Bahçeli grup toplantısında başkanlık sistemini övdü

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu. Ferdi Tayfur'un arka planda yer aldığı…

30 Nisan 2024 12:14

Yargıtay Başkanlığı seçiminde 29’uncu turda da sonuç çıkmadı

Yargıtay Başkanlığı seçiminin 29. turunda da sonuç çıkmadı. Son oylamada Ömer Kerkez 141, Muhsin Şentürk…

30 Nisan 2024 11:43

AKP’li Kurtulmuş yeni anayasa ziyaretlerine başlıyor

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, 'yeni anayasa'ya ilişkin partilere yapacağı ziyaretlere bugün başlıyor. Kurtulmuş'un ilk durağı…

30 Nisan 2024 11:38

İstanbul Valiliği 1 Mayıs’ta şehri kuşatma altına alacak

İstanbul Valiliği, 1 Mayıs için alınan geniş kapsamlı kısıtlamaları duyurdu. Toplu ulaşıma kısıtlama getirildiğini duyuran…

30 Nisan 2024 11:32

Pek çok Avrupa ülkesi Filistin devletini resmi olarak tanıyacak iddiası

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, birçok Avrupa Birliği ülkesinin mayıs…

29 Nisan 2024 17:20

TKH, ülke genelindeki 1 Mayıs programını açıkladı

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) 1 Mayıs İşçi Bayramı ile alakalı bir açıklama yayımladı. Yapılan açıklamada…

29 Nisan 2024 16:39
Reklam