Reklam
Kategoriler: Dış Açı

Çin: Kore Yarımadası’nda süreç hızlanmalı

Reklam

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lu Kang, KDHC ve Güney Kore liderleri arasındaki görüşmeyi takdirle değerlendirdiklerini belirtti.

Lu Kang, Beijing’de düzenlenen basın toplantısında, KDHC (Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti) ve Güney Kore (Kore Cumhuriyeti) liderlerinin başarılı bir görüşme yaptığını ifade etti.

CRI Türkçe‘nin haberine göre Lu, liderlerin, ikili ilişkilerin iyileştirilmesi, Kore Yarımadası’ndaki askeri gerginliğin yumuşatılması, yarımadanın nükleer silahlardan arındırılması ve yarımadada kalıcı barış sağlanması üzerinde fikir birliğine vardığını ve ortak deklarasyon açıkladığını dile getirdi.

Son görüşmede kaydedilen olumlu sonuçların, iki taraf arasında uzlaşma ve işbirliği gerçekleştirilmesine katkı yapacağını vurgulayan Lu, sonuçların yarımadada barışın ve istikrarın korunması konusunda büyük önem taşıdığına dikkat çekti. Lu, kazanılan sonuçların ayrıca, yarımada sorununun siyasi yolla çözülmesi sürecinde büyük önem taşıdığını kaydetti.

Sözcü, Kuzey Kore ve Güney Kore’nin diyalog yoluyla karşılıklı güven tesis ederek, ikili ilişkileri iyileştirmesini her zaman desteklediklerini ifade etti. Lu, bu durumun iki ülkenin ve hatta bölgenin ortak çıkarlarına uygun olduğu gibi, uluslararası toplumun ortak beklentisini de karşıladığını dile getirdi.

Sözcü, “Güney Kore ve Kuzey Kore’nin, liderler zirvesinde varılan fikir birliklerini hayata geçirerek, uzlaşma ve işbirliği sürecini devamlı olarak ilerleteceğini umuyoruz. İlgili tarafların diyalog eğilimini sürdürerek, Kore Yarımadası’nın nükleer silahlardan arındırılması ve yarımada sorununun siyasi yolla çözülmesi süreçlerini beraber hızlandırmasını bekliyoruz. Çin bu konuda olumlu rol oynamaya devam etmeye hazırdır.” ifadesini kullandı.

Bu haber en son değiştirildi 28 Nisan 2018 20:04 20:04

Reklam

Önceki Haberler

AKP’li vekilden boğazda kaçak villa

AKP'li vekil Ayhan Gider’in Çanakkale Boğazı’nı gören villasının kaçak olduğu ortaya çıktı. Gider yaptığı açıklamada,…

29 Nisan 2024 09:20

AKP kulislerinde seçimin faturası kesilecek iddiası

Yarın gerçekleşecek olan seçim sonuçlarının değerlendirileceği AKP MYK'de, bazı isimlerin görevden alınacağı iddia edildi. Kulislere…

29 Nisan 2024 09:15

Mehmet Uçum’dan yeni anayasa mesajı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum, yeni anayasa ile ilgili paylaşım yaptı. Van'daki irade gaspıyla ilgili paylaştığı…

29 Nisan 2024 09:00

Tepkilerin odağındaki MEB yeni müfredatı savunmak için herkesi desteğe çağırdı

MEB, tartışmalı içeriği itibarıyla kamuoyunda tepki çeken müfredat değişikliği için 'Karşı kampanya' başlattı. İl ve…

29 Nisan 2024 08:30

İzmir Tabip Odası’nın yeni yönetimi belli oldu

İzmir Tabip Odası, iki gün süren olağan genel kurun ardından yeni yönetimini belirledi. Tabip Odası…

28 Nisan 2024 23:49

Özgür Özel’in 1 Mayıs kefaleti…

Biri büyük kalabalıklardan korkuyor; diğeri soldan, sosyalist düşünceden, emekçilerin eşitlik mücadelesinden, kendisinin de eleştirilmesinden korkuyor.…

28 Nisan 2024 14:03
Reklam