Binali Yıldırım: Liderim neyi münasip görürse her türlü göreve hazırız

Başbakan Binali Yıldırım, Meclis Başkanlığı için adının geçmesiyle ilgili Erdoğan'ı işaret ederek "O neyi münasip görürse" dedi.

Binali Yıldırım: Liderim neyi münasip görürse her türlü göreve hazırız

Yeni sistemle birlikte Başbakanlık görevi sona erecek olan Binali Yıldırım,  AA Editör Masası’nda gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Binali Yıldırım, seçimde AKP oylarında görülen düşüş için “Bu bize bir mesajdır. Biz AK Parti olarak bu mesajı aldık.Biz hem Cumhurbaşkanı adayımızla hem milletvekili seçimlerinde aynı sütun altında seçime girdik. Ortağımızın kaybolan oyları başka partide bizim oylarımız ortağımızda.” dedi.

Yıldırım, “Yeni sistemde artık uzlaşma kültürünün gelişmesi gerekiyor. Yeni dönemde meclisin önemi artıyor. Eski dönemde iktidar partisi ne isterse ol oluyor. Şimdi hükümet teklif veremiyor. Tek istisnası var btçe kanunu. Bu Meclis’in yasama konusunda mutlak gücünü gösteriyor.” ifadelerini kullandı.

Başbakan Yıldırım, Meclis Başkanlığı görevine getirileceği iddiaları için ise, “Benim liderim partimizin Genel Başkanı neyi münasip görürse her türlü görevi alırız. Bu da uzun bir süre değil. Yakında belli olur.” diye konuştu.