Reklam
Kategoriler: Dış Açı

BM Temsilcisi Mistura: İdlib’te teröristlerle savaş için haklı sebep yok

Reklam

Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, İdlib’te ‘kusursuz bir fırtınanın’ yaklaşmakta olduğu uyarısında bulundu.

BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, BM Cenevre Ofisi’nde düzenlediği basın toplantısında, Suriye’nin İdlib kentinde ‘kusursuz bir fırtınanın’ yaklaşmakta olduğunu iddia ederek muhtemel bir çatışmanın Suriye’nin sınırlarının dışına taşma potansiyeli olduğunu söyledi.

‘Teröristlerle savaşmak için haklı bir gerekçe yok’

İdlib’te aileleri de dahil “sadece 10 bin” El Nusra ve El Kaide terör örgütü mensubunun yaşadığını iddia eden Mistura, “İdlib genelinde 2,9 milyon insan yaşıyor. Bu nedenle yoğun nüfuslu bölgede ağır silahları kullanmak kaçınılmaz olduğundan, teröristlerle savaşmak için haklı bir gerekçe yok” dedi.

Yine kimyasal silah iddiası

Yine kimyasal silah iddiasına başvuran Mistura, “Suriye hükümeti ve El Nusra’nın klor gazını silaha çevirebilme kabiliyetinin farkındayız. Ama insanların konuşmadığı ise sarin gazı” dedi.

Mistura, Astana sürecinin garantörleri Türkiye, Rusya ve İran’a İdlib’de büyük bir askeri çatışmayı önlemek üzere müzakereler yapmaları için daha fazla zaman verilmesi gerektiğini de ifade etti.

Mistura ayrıca daha önce 11-12 Eylül’de de Türkiye, Rusya ve İran heyetleriyle İsviçre’nin Cenevre’de yapacağı toplantıların 10-11 Eylül’e alındığını kaydetti.

Reklam

Önceki Haberler

Adana Demirspor taraftarı 1 Mayıs’ı selamladı

Adana Demirsporlu taraftarlar, “Her sokakta izin, bu memleket bizim!” ve “Working Class Hero” (İşçi sınıfının…

27 Nisan 2024 09:30

Protokol skandalı: AKP’liye koltuk var CHP’liye yok!

Mardin’in Yeşilli ilçesinde 23 Nisan’da düzenlenen resmî törende AKP’li ilçe başkanına protokolde koltuk verilirken, CHP…

27 Nisan 2024 09:19

AKP Grup Başkanı Güler: Partili cumhurbaşkanı’ tartışılabilir

AKP Grup Başkanı Abdullah Güler, bir televizyon programında gazeteci Fatih Atik’in sorularını cevaplandırırken, yeni anayasa…

27 Nisan 2024 09:06

2013’ten 2023’e Türkiye’nin ekonomik seyri

Türkiye ekonomisinin 10 yıllık seyri. Türkiye kişi başı gelirde alt ligde

27 Nisan 2024 08:54

Mevsimlik tarım işçileriyle ilgili yeni düzenleme

Mevsimlik tarım işçileri ile ailelerinin çalışma ve yaşam koşullarını düzenleyen cumhurbaşkanlığı genelgesi Resmi Gazete'de yayımlandı.

27 Nisan 2024 08:42

MEB “yeni müfredat” taslağını erişime açtı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) uzun süredir üzerinde çalışılan yeni müfredat taslağını kamuoyu ile paylaştı. Bir…

26 Nisan 2024 15:02
Reklam