Çavuşoğlu Washington Post'a yazdı: Trump'ın başarısız Ortadoğu politikasını değiştirme fırsatı var

Çavuşoğlu: “Başkan  ABD ve Avrupa makamlarınca terörist olarak belirlenmiş bir örgütün Suriye kolu olan YPG’ye yapılan silah yardımlarını durdurarak terör örgütüne darbe vurabilir"

Çavuşoğlu Washington Post'a yazdı: Trump'ın başarısız Ortadoğu politikasını değiştirme fırsatı var

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Washington Post gazetesine yazdığı makalede, ABD’yi YPG’ye verdiği silah desteği sebebiyle eleştirerek “Başkan  ABD ve Avrupa makamlarınca terörist olarak belirlenmiş bir örgütün Suriye kolu olan YPG’ye yapılan silah yardımlarını durdurarak terör örgütüne darbe vurabilir” yazdı.

Bakan Çavuşoğlu, ABD’de yayın yapan gazete Washington Post’a ‘ABD, Suriye’deki teröristleri silahlandırmayı durdurmalı’ başlıklı bir makale yazdı

Sputnik‘in haberine göre, Çavuşoğlu, ABD istihbarat örgütlerinin YPG’yi terör örgütü PKK’nın Suriye kolu olarak tanıdığına işaret ederek, Uluslararası İnsan Hakları Gözlemevi’nin de YPG’nin çocukları savaşmak için silahlandırdığı yönünde raporlar yayınladığını yazdı.

YPG’nin Suriye’nin içinde ve Türkiye sınırlarına yerleştiğini belirten Çavuşoğlu, ABD’nin bu gruba geçtiğimiz yıllarda 5 bin tır ve 2 bin kargo uçağı dolusu silah nakliyatı yaptığını, başka bir NATO ülkesinin sınırlarında benzeri bir mevzilenmenin ciddi bir karşılığı olacağını belirtti.

Çavuşoğlu, ‘Ben Kürtlerin müttefikiyim’ ifadesini kullandığı yazısında “Kürtlerin karşısında değil, terör örgütlerinin karşısında olduğunu” yazdı.

Türkiye’nin, YPG’yi silahlandırmaması yönünde ABD’ye yaptığı çağrının haklı olduğunu belirten Çavuşoğlu, yazısında “Şimdi bir taraf seçme zamanı” ifadelerini kullandı.

“Fakat Suriye savaşın ortasında. Gerçekçi olmak gerekirse Washington’daki karar vericiler bu sözü verebilecek bir pozisyonda durmuyor. YPG’yi silahlandırmak Türkiye’yi ve on yıllardır acımasız radikal terör örgütlerinin şiddet ve korkusuyla yüzleşen halkını doğrudan tehlikeye atıyor. Ve şimdi NATO müttefikinin yardımıyla PKK tepeden tırnağa silahlandırılmış oluyor”.

Çavuşoğlu, makalesinde Türkiye’nin her gün IŞİD’in Türkiye üzerinden Batı ülkelerine sızmaması için çaba gösterdiğine dikkat çekerek, IŞİD’in Türkiye’nin mücadelesinden vazgeçmeyeceğini bildiği için Türkiye’de saldırılar düzenlemeye çalıştığını yazdı.