CENTCOM Komutanı: YPG ana ortağımız

CENTCOM komutanı Votel, YPG'yi ABD'nin sahadaki ana ortağı olarak tanımladı.

CENTCOM Komutanı: YPG ana ortağımız

ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı General Joseph L. Votel, YPG’nin “sahadaki ana ortakları” olduğunu söyledi.

Bölgenin birçok aktörün faaliyet göstermesi bakımından oldukça karmaşık olduğunu belirten Votel, Türkiye ile ilgili şu ifadeleri kullandı:

“Türkiye ile bu konuda (Suriye) çok sıkı bir diyalog içerisindeyiz. Suriye’de öğrendiğimiz önemli bir şey bölgede çok fazla aktör olduğu için insanlarla konuşabileceğiniz mekanizmalarınızın olması gerekir. NATO müttefiklerini karşı karşıya getirmemek ve yapmak istemediğimiz faaliyetlere  girmemek için gerginlikleri düşüren, onları konuşmakla koordinasyon ve ayrışmakla  çözeceğiniz mekanizmalarınız olmalı.”

Türkiye ile ABD kuvvetlerini güvenli bir şekilde ayrıştırmak üzere iletişimin iyi olduğunu kaydeden Votel, kendi hedefinin de Türkiye ile mevcut  iletişim kanallarını açık tutmak olduğunu dile getirdi.

‘YPG’ AÇIKLAMASI

Votel, ayrıca Suriye’de IŞİD’in faaliyet gösterdiği alanlar olduğunu ve operasyonların devam etmesi gerektiğini de ifade ederken,  YPG güçlerinin Türkiye’nin operasyon düzenlediği Afrin’e geçmesinin IŞİD’e karşı yürüttükleri mücadeliyi olumsuz etkilediğini belirtti. Votel, YPG için de “sahadaki ana ortağımız” dedi.