Reklam
Kategoriler: İç Açı

O da karıştı: Kemal beyin Kaftancıoğlu’nu gözden geçirmesi lazım

Reklam

Haftasonu yapılan kongrede CHP’nin yeni İstanbul İl Başkanı seçilen Canan Kaftancıoğlu’na karşı 1 gün sonra ‘soruşturma’ adımı gelirken, AKP-MHP cephesinden de kararın gözden geçirilmesi çağrısı yapıldı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Türkiye’nin tarihinde kapanmış yaraları kaşıyabilecek bir üslubu kullanan bir siyasetçi var ise partisinde, onu gözden geçirmesi lazım” dedi.

Açılış için gittiği Osmaniye dönüşünde bir grup gazeteci ile sohbet eden Bahçeli, Türkiye gündemine ilişkin soruları yanıtladı. Bahçeli’nin açıklamaları şöyle:

3 KASIM 2019 ÖNEMLİ BİR TARİH

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi yeni bir dönemin başlangıcıdır. Bundan sonra yapılacak olan cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini çok iyi tanımlayıp, kavrayıp her türlü hukuki zeminini hazırlayıp uygulamaya geçmektir. 3 Kasım 2019 önemli bir tarihtir. Ocak ayından itibaren TBMM, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini bütün kurum ve kurallarıyla işler hale getirebilecek çalışmaların neler olması gerektiğini tartışmalı.

AKP ve MHP arasında kurulan komisyon

Keşke böyle bir çalışmanın içerisine parlamentoda temsil edilen partiler başta olmak üzere kamuoyunda belli bir oranda desteği olan yani herhangi bir seçime girip kendisinin ne oranda temsil edildiği belli olan partiler de katkı sağlasa ki o zaman milli mutabakat anlamında, toplumsal uzlaşma zemininde bir gelişme ortaya çıkabilir.

İttifak görüşmeleri

Sınırlı bir görüşme oldu. Karşılıklı açıklamalar bir kez daha teyit edildi ve memnuniyetler ifade edildi. Üçer kişilik birer komisyonla çalışmaların başlatılması tavsiye edildi. Zannederim AK Parti’nin de önermiş olduğu isimlerle beraber kendilerine bir çalışma programı hazırlamaları ve o program sonuç alıncaya kadar gayret göstermeleri, ulaşabildikleri konuları genel başkanlara veya parti yöneticilerine sunmaları ve böylelikle de süreci tamamlamaları gerekir.

2019 artı 5 yıl açıklaması

2019’dan sonra bunun devamını istememizin sebebi kurumun yerleştirilmesidir. Demokratikleşme, normalleşme ve istikrar bağlamında cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin yerleştirilmesidir. Bunun için de süre beş yıldır.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na soruşturma açılması

Bizden ziyade CHP yönetiminin düşünmesi lazım. Burada Kemal Kılıçdaroğlu beye çok büyük bir görev düşüyor. Türkiye’nin tarihinde kapanmış yaraları kaşıyabilecek bir üslubu kullanan bir siyasetçi var ise partisinde, onu gözden geçirmesi lazım. Ama biz bir şey diyemeyiz. Belki de hanımefendinin çok farklı düşüncesi, görüşü ve çalışma düzeni vardır, CHP de bundan çok büyük bir fayda sağlayacağını umuyorsa diyeceğim bir şey yok. Allah yollarını açık etsin.

Reklam

Önceki Haberler

Zafer, direnen inşaat işçisinin oldu

İYİ-SEN tarafından yapılan açıklamada "Pazarcık TOKİ şantiyesinde sendikasıyla ilk kez buluşan ve yeni üye olan…

12 Mayıs 2024 21:17

MİT Başkanı Kalın, Hamas Siyasi Büro Başkanı Heniyye ile Doha’da görüştü

MİT Başkanı İbrahim Kalın, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye ile Doha'da görüşme gerçekleştirdi.

12 Mayıs 2024 20:50

“Ukrayna, ilk F-16’sını önümüzdeki haftalarda alabilir”

Savaş uçaklarının haziran ya da temmuz ayına kadar Ukrayna'ya teslim edilmesi gerektiği belirtilirken, kaynağın jetlerin…

12 Mayıs 2024 17:30

İsrail ordusu, Gazze’de pek çok noktada sivilleri hedef aldı

Basal, "Ne yazık ki, sivil savunma görevlilerinin can güvenliği olmadığı için vatandaşların hayatlarını kurtarmak için…

12 Mayıs 2024 14:27

Açığa alınan emniyet müdüründen ‘rüşvet’ savunması: Menzil’e yardım topluyordum

Emniyet müdürü, idari inceleme sırasında rüşveti "Menzil cemaatine yardım" amacıyla aldığını söyledi.

12 Mayıs 2024 14:16

Erdoğan: ABD ziyaretimiz her iki tarafın programlarının uyumsuzluğu nedeniyle ertelendi

Biden ile planlanan ve ertelenen görüşmeye dair de değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, “ABD ziyaretimiz her iki…

12 Mayıs 2024 12:26
Reklam