Damat Berat'tan 'dolar' açıklaması: Sakalımızı kesmeye çalışıyorlar

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Albayrak, döviz kurundaki büyük dalgalanma için “Çok açık bir operasyon söz konusu. Bunu sokaktaki insanlar bile biliyor” dedi.

Damat Berat'tan 'dolar' açıklaması: Sakalımızı kesmeye çalışıyorlar

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın daması ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, döviz kurunda yaşanan büyük dalgalanmalar için “Birileri Türkiye’deki siyasi gündemi, ekonomi üzerinden etkilemeye yönelik yurt dışı kaynaklı zarar verme pahasına bunu yapıyor. Yani Türkiye’nin sakalını kesmeye çalışıyorlar.Yani Türkiye’nin sakalını kesmeye çalışıyorlar.” dedi.

Posta Gazetesi Ankara Temsilcisi Hakan Çelik‘in aktardığına göre, bir grup gazeteciyle piyasalardaki gelişmelere ilişkin konuşan  Albayrak, “Çok açık net bir operasyon söz konusu. Bunu herkes biliyor, sokaktaki insanlar bile biliyor. Birileri Türkiye’deki siyasi gündemi, ekonomi üzerinden etkilemeye yönelik yurt dışı kaynaklı zarar verme pahasına bunu yapıyor. Yani Türkiye’nin sakalını kesmeye çalışıyorlar. Ben de diyorum ki 25 Haziran’dan sonra Türkiye’nin sakalları uzar ama o masada birilerinin kolu hep kalır. Kapitalist sistemde o kola acı acı bakarak geçmişi hatırlarlar” ifadelerini kullandı.

Ekonominin büyümeye devam ettiğini, buna paralel istihdamdaki artışın sürdüğünü ifade eden Berat Albayrak, sözlerine şöyle devam etti: “Büyümede ilk 3 ay için yüzde 7’ler konuşuluyor. Yüzde 7 civarı büyümeyle Türkiye, muhtemelen bu yılın ilk üç ayında da dünyada ilk sıralarda yer alacak. Toplam borç stoku rekor düzeylerde düşük, ihracat ciddi anlamda artıyor. Kur dengesinin AB ihracatı noktasında Türkiye’nin lehine gelişmesine dayalı pozitif süreç devam ediyor. Hepsinden öte bütün bu savaşa, bölgeye, tehdide, istikrarsızlığa rağmen turizmde bu yıl rekorların kırılması bekleniyor. Ben halkımızın özellikle son 3-5 yıldır yaşananlardan sonra bağışıklık sisteminin her geçen gün daha da güçlendiğinin, farkındalık düzeyinin daha da arttığına olan inancımdan hareketle bu sürecin de çok hayırlı olacağına açıkçası inanıyorum.”