DenizBank satılıyor

Denizbank'ın Dubaili Emirates NBD'ye satışının önümüzdeki birkaç haftada sonuçlanabileceği belirtiliyor.

DenizBank satılıyor

Rus Sberbank’ın yüzde 99.85’lik hissesine sahip olduğu DenizBank’ın Dubaili Emirates NBD’ye satışının önümüzdeki birkaç haftada sonuçlanabileceği belirtildi.

Reuters‘in haberine göre, işlem hakkında bilgi sahibi iki kaynak, görüşmelerde bir takım teknik detayların üzerinde çalışıldığı söyledi.

Diğer bir kaynak da, “İşlem sorunsuz ilerliyor, hâlâ anlaşma aşamasında. İlgili otoritelere uygun zaman geldiğinde onay için başvurulacak. İşleme dahil olan taraflar normal sürecinde onayın alınmasını bekliyor” dedi. Aynı kaynak anlaşmanın bir kaç hafta içinde sonuçlanmasının beklendiğini de kaydetti.

Üst düzey bir bankacılık kaynağı da, “Görüşmeler ve Ankara ile temaslar sürüyor. Politik gerginlikler var elbette, bu yüzden görüşmeler yapılıyor” dedi.

ERDOĞAN’LA GÖRÜŞÜLÜYOR

Ankara’nın BAE ile yaşadığı politik anlaşmazlıkların süreci etkilememesi için DenizBank ve siyasiler arasında yoğun görüşmeler yapıldığı kaydediliyor.

Konuya yakın kaynakların verdiği bilgiye göre, DenizBank CEO’su Hakan Ateş, bu kapsamda son bir ay içinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve Ankara’daki üst düzey bürokratlarla satış sürecini anlattığı yoğun toplantılar gerçekleştirdi.