"Devletin içindeki diğer klikler tüm faturayı Erdoğan'a yükleyerek onu düşürecek"

HDP’li Faysal Sarıyıldız, devletin içindeki dinamiklerin başarısızlığın tüm faturasını yükleyecekleri Erdoğan’ı iktidardan düşüreceklerini öne sürdü.

Milletvekilliği düşürülen Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız,  dünya sisteminin Türkiye’yi Afrin’e sokarak, Erdoğan’ı çıkmaza sürüklediğini söylerken, “Devletin içindeki diğer dinamikler, diğer klikler, tüm faturayı Erdoğan’a yükleyerek Erdoğan’ı düşürecektir.” iddiasında bulundu.

Mezopotamya Ajansı‘nın aktardığına göre, Afrin harekatına ilişkin, “Hem Erdoğan devletini hem Kürt siyasetini kendilerince terbiye etme üzerinde bir hareket olarak düşünüyorum. Dünya sisteminin bir operasyonu olarak da okunabilir.” diyen Sarıyıldız, “Bu şekilde Erdoğan’ın önü açıldı. Erdoğan’ın bataklığa teşvik edildiği bu planları yapan dünya sistemi, diğer yanda da daha global planlar yaparak yaşadığı krize müdahale etmenin peşinde” dedi.

Erdoğan’ın gitmeye mahkum olduğunu söyleyen HDP’li isim, sözlerinin devamında şunları söyledi: “Efrin başarısı, Bakur’da da devrimsel hamlelerin gelmesini beraberinde getirecektir. Çünkü Efrin’de istediklerini gerçekleştiremeyecek olan Erdoğan, gitmeye mahkûmdur. Devletin içindeki diğer dinamikler, diğer klikler, tüm faturayı Erdoğan’a yükleyerek Erdoğan’ı düşürecektir. Erdoğan’ın bu kadar saldırmasının bir nedeni de budur. Şu an Türkiye’de tam bir bilinç tutulması var. Akıl tutulması var.”