Reklam
Kategoriler: Medyaz-kutu-3

Devletin röntgeni Nagehan Alçı’da: Polis ve MİT içinde solcu-ulusalcı neredeyse yok

Reklam

AKP’li Habertürk yazarı Nagehan Alçı, AKP ve MHP arasında yerel seçimlerde anlaşmazlığa düşülen ittifakın iki parti açısından nasıl sonuçlara yol açacağını ele aldığı yazısında, devlet organlarındaki siyasal kadrolaşmanın adeta röntgenini çıkardı. Alçı’nın yargı, emniyet, MİT ve TSK’da kimlerin ağırlık oluşturduğunu açıkça dile getirdiği sözleri, yandaş yazarın mesleğinin gazetecilikle sınırlı olmadığını da yeniden gösterdi.

AKP’nin ‘Cumhur İttifakı’ndaki ortağı MHP’nin iktidarda olmasa da bürokrasi ve yargı içinde ciddi ağırlığı olduğunu belirten Alçı, “Zaten AK Parti-MHP koalisyonunun temeli de burada yatıyordu. Özellikle polis ve MİT kadrolarından Fethullahçılar temizlenirken yerlerine MHP tandanslı isimler geldi.” dedi.

Yandaş isim, Yargı ve TSK içinde ise ‘FETÖ’den boşalan alanlara yine MHP’lilerin ve “sol-ulusalcı” diye nitelediği çizgide kişilerin yerleştiğini öne sürdü.

Alçı, Polis teşkilatı ve MİT içinde ise “solcu-ulusalcı” hiç kimsenin olmadığını söyleyen Alçı, MHP’nin ise bürokrasi ve yargıdaki gücü partiyi devlet içinde güçlü hale getirdiğini belirtirken, yargı ve TSK’da ise MHP’liler ve ulusalcılar arasında ciddi bir gerilim olduğuna dikkat çekti.

“ERDOĞANCI KADROLAR DA VAR”

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın özellikle başkanlık sistem rejimiyle birlikte kamunun tüm kurumlarında yönetici kademelere doğrudan kendine yakın isimleri atadığı bilinirken, Alçı yazısında bu kısmı “Tüm bunların yanında AK Parti’nin 16 yılda oluşturduğu muhafazakar-demokrat ya da Erdoğancı kadrolar da var.” diyerek geçiştirdi.

“TEZGAHI ULUSALCILAR KURDU”

Daha sonra sözü Danıştay’ın ‘Öğrenci Andı’ kararına getiren Alçı, MHP’li kimliği ile bilindiğini belirttiği üst düzey bir yargı yetkilisi ile konuya ilişkin yaptığı görüşmeyi aktardı.

Sözkonusu yetkilinin kendisine “Bu karar ulusalcıların Cumhur İttifakı’na kurduğu bir tuzak” dediğini belirten Alçı, “Bu teşhise mesafeli yaklaştım. Nitekim MHP, Danıştay kararına o kadar sert dille sahip çıktı ki haklı olduğum anlaşıldı.” dedi.

İsmini vermediği yargı yetkilisini Bahçeli’nin çıkışı sonrası tekrar aradığında ise kendisine  “Devlet Bey’i yanlış yönlendirdiler” dediğini yazan Alçı, yetkiliye kararı veren yargıçların MHP tandanslı olduğunu söylediğinde “Bu arkadaşlar da oyuna geldiler. Bizim ülkücüler Anadolu çocuğudurlar. Saftırlar. Ulusalcılar uyanıktır. Esas tezgahı onlar kurdu” yanıtını aldığını belirtti.

Alçı yazısının bu bölümününü “Açıkçası bu tespitin pek aklıma yattığını söyleyemem. Burada artık yorumu size bırakıyorum sevgili okurlar…” diyerek bitirdi.

Bu haber en son değiştirildi 26 Ekim 2018 13:40 13:40

Reklam

Önceki Haberler

AKP’li Kurtulmuş yeni anayasa için Özgür Özel’le görüştü

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, 'yeni anayasa'ya ilişkin partilere yapacağı ziyaretlere başladı. Kurtulmuş, CHP Genel Başkanı…

30 Nisan 2024 17:04

Netanyahu, Refah konusunda ısrarlı: Anlaşma olsa da olmasa da gireceğiz

Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, "Yıl sonu enflasyon beklentilerinin halen tahminlerimizin üzerinde olduğunu görmekteyiz" açıklamasını…

30 Nisan 2024 17:00

Yandaş Cem Küçük servetine servet kattı

Yandaş Cem Küçük’ün, dört ortağı ile 2023’ün başında kurduğu ayakkabı şirketinin sermayesi yaklaşık dört katına…

30 Nisan 2024 16:57

Bakanı Ersoy’dan ‘milliyet farkı’ skandalıyla ilgili açıklama

AKM'de basın toplantısı düzenleyen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Antalya'da bir otelde "milliyet…

30 Nisan 2024 16:53

Mehmet Özhaseki’nin yerine Murat Kurum getirilebilir iddiası

Gazete Pencere yazarı Nuray Babacan, sağlık sorunları gerekçesiyle Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin yerine…

30 Nisan 2024 15:45

İBB’den 1 Mayıs’taki ulaşım kısıtlamasıyla ilgili açıklama

İBB, 1 Mayıs için İstanbul Valiliği tarafından alınan yasaklar kapsamında yapılmayacak seferler ve kapalı kalacak…

30 Nisan 2024 15:29
Reklam