Diyanet Başkanı, 'İsrail'le savaşmak caiz değil' diyen Suudi başmüftü ile görüştü

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Suudi mevkidaşının davetlisi olarak Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'a gitti, burada 'İsrail'le ilgili fetvasıyla hatırlanan Suudi Arabistan Başmüftüsü ile de görüştü.

Diyanet Başkanı, 'İsrail'le savaşmak caiz değil' diyen Suudi başmüftü ile görüştü

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş ve beraberindeki heyet, Riyad Uluslararası Kral Halid Havalimanı’nda İslam İşleri, Tebliğ ve İrşat Bakanı Al Şeyh, Türkiye’nin Riyad Büyükelçisi Erdoğan Kök ve diğer yetkililer tarafından karşılandı.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Bakan El Şeyh, son yıllarda Diyanet İşleri Başkanlığı ve Suudi Arabistan İslam İşleri, Tebliğ ve İrşat Bakanlığı arasındaki iş birliği sayesinde çok olumlu sonuçlar elde edildiğini ve bu nedenle Erbaş’ın ziyaretinin çok önemli olduğunu söyledi.

Başmüftü Abdulaziz El Şeyh’i ziyaret

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Suudi Arabistan temasları çerçevesinde, ABD’nin son Kudüs kararı sonrası ‘İsrail’le savaşmak caiz değil’ fetvası vermesiyle hatırlanan Başmüftü Abdulaziz Al Şeyh ile bir araya geldi.

Erbaş ve beraberindeki heyet, Suudi Başmüftüsü Abdulaziz Al Şeyh ile başkent Riyad’daki makamında basına açık bir görüşme gerçekleştirdi.

Türkiye halkının, İstanbul Boğazı’nın Asya yakasına ‘kutsal topraklar’ tarafında olduğu için ‘Harem’ dediğini belirten Erbaş, ‘Bizler Mümin kardeşleriz. Bunun gereğini yerine getirmek üzere bu tür ziyaretleri sıklaştırmamız gerekiyor. İslam dünyasının çok sorunları var. Bunun çözümü için de sahih dini anlayışı yaymalıyız. Geçmişte aramıza ırkçılık üzerine fitne yaydılar şimdi ise mezhepçilik üzerine fitne yaymaya çalışıyorlar. Bu nedenle uyanık olmalıyız.’ dedi.

Başmüftü Abdulaziz El Şeyh ise Türkiyeli heyetin ziyaretinden son derece memnun olduklarını dile getirerek, ‘İki ülke ilişkileri günden güne iyiye gidiyor. Bunun kanıtı da Türkiye’ye giden Suudi Arabistan vatandaşlarının sayısındaki artıştır.’ dedi.

http://gazetemanifesto.com/2017/11/15/suudi-arabistan-muftusunden-fetva-israille-savasmak-caiz-degil/