Çin İnsanlı Uzay Mühendisliği Bürosu’ndan (CMSEO) yapılan açıklamada, Pazartesi gece yarısı itibariyle Tiangong-1’in atmosfere yeniden giriş yapacağı belirtilmişti. Uzay aracının düşebileceği yerler arasında Türkiye de bulunuyordu. İtalya, İspanya, Japonya, Kore de uzay aracının infilak edebileceği yerler arasındaydı.
CMSEO’dan yapılan açıklamada Tiangong-1’in, yerel saatle 08.15’te Dünya atmosferine Büyük Okyanus’un güneyi üzerinden girdikten kısa süre sonra büyük kısmının yandığı belirtildi.
Yetkililer uzay istasyonunun tam olarak nereye düştüğünü belirtmedi, ancak daha önce Avrupa Uzay Ajansı (ESA), Tiangong-1’in büyük ihtimalle okyanus ya da deniz üzerinde parçalanmasının beklendiğini duyurmuştu.
ESA istasyonun enkaz parçasının bir kişinin üzerine düşme ihtimalini ‘bir yıl içinde bir kişiye yıldırım çarpmasından 10 milyon kat daha düşük’ şeklinde nitelemişti.
BBC’nin aktardığına göre Harvard-Smithsonian Astrofizik Merkezi’nden astronom Jonathan McDowell uzay istasyonunun Tahiti’nin kuzeybatına düşmüş gibi gözüktüğünü belirtti.
Bu haber en son değiştirildi 2 Nisan 2018 09:37 09:37
CHP'li belediyelere yönelik operasyonların ardından yaptığı paylaşımlar gerekçe gösterilerek gözaltına alınan Gazeteci Timur Soykan'ın tutuklanması…
Gazeteci Timur Soykan sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek gözaltına alındı.
Kıbrıslıtürk yurtsever gazeteci yazar Kutlu Adalı katledilmesinin 29. yılında Kuzey Kıbrıs'ta, Yeni Kıbrıs Partisi, Devrimci…
İsrail'in bugün şafak vaktinde Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerine düzenlediği hava saldırılarında 29 Filistinli öldürüldü.
Türkiye Komünist Hareketi (TKH), Cumhuriyet Halk Parti'li belediyelere yönelik sürdürülen operasyonlarla ilgili olarak bir açıklama…
AFAD, Silivri'de saat 14.24'te 3,8 büyüklüğünde depremin meydana geldiğini açıkladı.