Çin İnsanlı Uzay Mühendisliği Bürosu’ndan (CMSEO) yapılan açıklamada, Pazartesi gece yarısı itibariyle Tiangong-1’in atmosfere yeniden giriş yapacağı belirtilmişti. Uzay aracının düşebileceği yerler arasında Türkiye de bulunuyordu. İtalya, İspanya, Japonya, Kore de uzay aracının infilak edebileceği yerler arasındaydı.
CMSEO’dan yapılan açıklamada Tiangong-1’in, yerel saatle 08.15’te Dünya atmosferine Büyük Okyanus’un güneyi üzerinden girdikten kısa süre sonra büyük kısmının yandığı belirtildi.
Yetkililer uzay istasyonunun tam olarak nereye düştüğünü belirtmedi, ancak daha önce Avrupa Uzay Ajansı (ESA), Tiangong-1’in büyük ihtimalle okyanus ya da deniz üzerinde parçalanmasının beklendiğini duyurmuştu.
ESA istasyonun enkaz parçasının bir kişinin üzerine düşme ihtimalini ‘bir yıl içinde bir kişiye yıldırım çarpmasından 10 milyon kat daha düşük’ şeklinde nitelemişti.
BBC’nin aktardığına göre Harvard-Smithsonian Astrofizik Merkezi’nden astronom Jonathan McDowell uzay istasyonunun Tahiti’nin kuzeybatına düşmüş gibi gözüktüğünü belirtti.
Bu haber en son değiştirildi 2 Nisan 2018 09:37 09:37
İzmir Konak'ta 2 üniversite öğrencisi, "boykot" yazılaması gerekçe gösterilerek, "Cumhurbaşkanı'na hakaret" suçundan tutuklandı.
Gaziantep Gaziantep 4. Organize sanayi bölgesinde Eruslu Global fabrikasında çalışan Cüneyt Tişkaya. 'nisan tarihinde yurt…
Türkiye Barolar Birliği'nin Ankara'daki genel merkezinde toplanan binlerce avukat 5 Nisan Avukatlar Günü'nde "Savunmanın Bağımsızlığı…
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), yarından itibaren elektriğe konut aboneleri için yüzde 25 zam yapılacağını…
‘Komünizm tehlikesine karşı’ ABD öncülüğünde 4 Nisan 1949’da kurulan savaş örgütü NATO, 76 yıldır katliamlar,…
Trabzon'da CHP Gençlik Kolları tarafından Ekrem İmamoğlu'na yönelik imza kampanyası için kurulan standa bıçaklı saldırı…