Erdoğan 'Beyrut kasabı' Şaron'la görüşmesini anlattı

Erdoğan, Sabra ve Şatilla katliamlarındaki sorumluluğu nedeniyle "Beyrut Kasabı" lakabını alan Ariel Şaron'la görüşmesinde kendisine söylediği bir sözü anlattı.

Erdoğan 'Beyrut kasabı' Şaron'la görüşmesini anlattı

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Zeytin Dağı Barış Ödülleri Programında yaptığı konuşmada, İsrail’in “Beyrut kasabı” lakaplı eski liderlerinden Ariel Şaron’la görüşmesini anlattı.

Konuşmasında “Filistin’in ve Kudüs’ün adını zulümle yan yana yazan İsrail yönetiminden iki cihanda da davacı olacaklarını” belirten Erdoğan, “Biz bunları iyi tanıdık, iyi tanıyoruz, iyi biliyoruz hatta ve hatta ikili görüşmelerde onların bize söylediklerini unutmamız mümkün değil. Bunlarda ne insani ne vicdani asla öyle bir karakter, öyle bir cibilliyet yok.” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, Türkiye’de bulunan Suriyelilere şu ana kadar 31 milyar dolar yardım yaptıklarını belirtirken, “Türkiye olarak kim ne yaparsa yapsın, elimizdeki gücü ve imkanları Filistinli, Suriyeli, Afrikalı kardeşlerimiz başta olmak üzere insanlığın yararı için kullanmayı sürdüreceğiz. Rabbimizin emrine ve ecdadımızın bıraktığı mirasa uygun şekilde nerede bir mazlum varsa yanında olmak için daha çok çalışacağız.” diye konuştu.

Erdoğan konuşmasının bir bölümünde de 2005 yılında dönemin İsrail Başbakanı Ariel Şaron ile yaptığı görüşmeden bir olayı anlattı. Şaron’la ilgili “Görüşmede enteresan bir şey anlattı. Tabi sonra da malum çok çile çekti. Söylediği şuydu: ‘Hayatta en çok zevk aldığım şey Filistinlileri öldürürken tank üstündeki görevimdi.’ Düşünebiliyor musunuz? Bu insanların karakteri bu, yapısı bu.” diyen Erdoğan, “Peki ne oldu sonra? Almaz mazlumun ahını çıkar aheste aheste.” ifadelerini kullanarak, İsrailli liderin ölümüne kadar 8 yıl komada yatmasını Filistinliler’e yaptıklarına bağladı.

Erdoğan’ın 13 yıl önceki gerçeleştirdiği o ziyaretinde Şaron’la bir araya gelmekten gayet memnun olduğu ve Şaron’un Kudüs’le ilgili sözleri karşısında da herhangi bir tepki göstermediği kameralarca kaydedilmişti: