Erdoğan: Bu HDP nasıl oluyor da hâlâ oy alıyor, anlamakta zorlanıyorum

AKP'li cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, seçime 2 gün kala TRT'de konuştu.

Erdoğan: Bu HDP nasıl oluyor da hâlâ oy alıyor, anlamakta zorlanıyorum

AKP’li cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, seçim çalışmaları süresince sık sık boy gösterdiği TRT’de bir kez daha ekrana çıkıp partisinin ve kendisinin propagandasını yaptı.

Erdoğan’ın konuşmalarından öne çıkanlar şöyle:

“YURT DIŞINDAKİ VATANDAŞLARIN OYLARININ KATKISI OLACAK”

Ben vatandaşlarıma, partili partisiz fark etmez, demokratik hakkını muhakkak kullanması gereğini hatırlatmak istiyorum. Seçimin asla kazası olmaz. Yurt dışındaki vatandaşlarımızın bütün haklarını zorlaştırmalarına rağmen, birçok engeller önlerine çıkarmalarına rağmen, yılmadılar, usanmadılar hatta yüzlerce kilometre uzaklıklardan gelip oylarını kullandılar. Çok eza, cefa çektiler. Gerçekten Türkiye dışındaki bütün vatandaşlarımızın bu konudaki duyarlılığı, her türlü takdirin üstündedir. Şimdi bu seçimlerde de yine ben vatandaşlarımın buralarda atacakları oylarla Türkiye’deki bu yeni yönetim sisteminin değişikliğine katkılarının olacağına inanıyorum.

“BATI ÇILDIRIYOR”

Türkiye neredeydi nereye geldi buna bakmak lazım. Bay Muharrem, üniversiteleri ücretsiz yapacağını söylüyor. Üniversiteler zaten ücretsiz. Bundan haberi yok. Türkiye’nin ulaşım alt yapısında devrim yaptık. 29 Ekim 2013’te açtık, şu ana kadar 268 milyon yolcu Marmaray’dan geçti. Türkiye asla eski Türkiye değil. CHP’nin eski Türkiye’si değil. Türkiye, Nuri Demirağ’ın uçak fabrikasının gaz fabrikasına dönüştürüldüğü Türkiye değil.

Yeni Havalimanında 100 bin kişi çalışacak. Bu Batı’yı çıldırtıyor, ‘Bu çılgın Türkler ne yapıyor’ diye. Daha çok çıldıracaklar.

“Pazartesi Türkiye çok farklı şekilde uyanacak”

Her şeyden önce şunu söyleyeyim. Pazartesi Türkiye çok farklı şekilde uyanacak. Yabancı birçok köşeler falan onlar kurlarla ilgili olayı iyice düşürmeye başladılar. Şimdi bu gösteriyor ki onlar da yaptırmış oldukları kamuoyu araştırmasında durumun bekledikleri gibi değil tam tersine gittiğini gösterdi. Büyümedeki 7,4 oranı çok çok önemli biz şimdi G7 ülkeleri arasında 2., OECD ülkeleri arasında birinci sıradayız. Türkiye artık işsizlikte son dönemlerin en düşük rakamlarına kadar geldi. Genç işsizlikte de bir düşüş var. Bunlar bir şey gösteriyor. Türkiye karşı tarafa bir güven veriyor.

“İNCE ‘SEÇİMDEN SONRA KILIÇDAROĞLU’NU NASIL YERİM’ DİYE DÜŞÜNÜYOR”

Gerek Sayın İnce gerek Sayın Kılıçdaroğlu’nun kongrelerde birbirlerine karşı hakaretlerini bilirsiniz. Tüm seçim kampanyası boyunca ben bunları dev ekranlarda gösterdim. Şu anda ben yine de bay Muharrem’in Bay Kılıçdaroğlu’nun ciddi bir oyununa geldiğini düşünüyorum. Seçimi kazanamayacağını biliyor zaten. Ama seçimden sonra ben Bay Kemal’i daha rahat yerim bunun düşüncesinde. Burada benim milletimin Pazar günü bunlara anlayacakları dilden bir demokratik cevap vermeleri lazım.

“BELKİ MAHKUM OLACAKSIN?”

Edirne cezaevinde terör örgütünün arkasında olduğu bir kişiyi ziyaret ediyor. İcazet alıyor veya destek alıyor. Bu adam 7 Haziran seçimlerinin akabinde Kürt kardeşlerimi sokağa döküp, 53 Kürt kardeşimin ölümüne neden olan kişidir. Tutuklu olmak bu noktada seni temize çıkarmıyor. Belki de bu süreç içerisinde mahkum olacaksın Bunları bizim görmemiz lazım. Bizim üzüntümüz, muhalefetin Cumhurbaşkanı adayının onu ziyaret edip meydanlara çıkıp söylemesi. Bunlarla milleti aldatamazsın. Biz Güneydoğu’da güçlüyüz. Hele ben bu kayyumlarla başlayan süreçle Güneydoğu şu anda bir başka. Buralarda biz çok ciddi yatırımlar yaptık. Biz yapım ekibiyiz. Niye? Buralar bizim vatan topraklarımız. Terör örgütü yakıp yıktı diye öylece bırakamayız.

“HDP NASIL OY ALIYOR, ANLAMIYORUM”

‘Kürt anneleri bu şekilde ağlatan bu PKK terör örgütü, bu HDP nasıl oluyor da hala oy alıyor. Anlamakta zorlanıyorum. Ben şu anda devranın değiştiğini düşünüyorum. Van, Diyarbakır mitingleri muhteşemdi. Şanlıurfa, Gaziantep muhteşemdi. Şanlıurfa ve Gaziantep’te açık ara öndeyiz. İnşallah bu defa Diyarbakır’da farklı bir netice koyacak diye inanıyorum. Mardin inşallah koyacak diye inanıyorum.”

“CHP DARBENİN İÇİNDE”

CHP adeta bu darbe girişimin içerisinde. Tankların önüne önce ben çıkarım diyen kişi Kılıçdaroğlu, anlaşarak tankların arasından geçip gidiyor.