Reklam
Kategoriler: İç Açı

Erdoğan “takım elbise üstü kamuflajıyla” Suriye sınırında

Reklam

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Afrin operasyonunun 6. gününde Hatay’daki Harekat Merkezi’ne gitti. Askerlere konuşma yapan ve genelkurmay başkanlığı ile kuvvet komutanlıklarına video konferans bağlantısıyla hitap eden Erdoğan, ‘Afrin’in terör unsurlarından temizleneceğini, harekatın netice alınana dek devam edeceğini’ söyledi.

Zeytin Dalı Harekatı’nın sevk ve idaresinden sorumlu 2. Ordu’nun Hatay’daki Harekat Merkezi’ni ziyaret eden Erdoğan, burada görev yapan askerlere hitap etti. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın eşlik ettiği Erdoğan, konuşmasında ‘ulusal güvenliği sağlama nedeniyle Afrin’de gerçekleştirilen operasyonun bölgeyi terör unsurlarından temizlemeyi amaçladığını’ dile getirdi. ‘Ulvi bir görev icra eden’ askerlere ‘başarı dileklerini’ iletti.

Daha sonra harekatla ilgili daha detaylı bilgiler aldığı toplantı esnasında, Genelkurmay Başkanlığı, Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve Hava Kuvvetleri Eskişehir Muharebe Üs Komutanlığındaki harekat merkezleriyle canlı bağlantılar gerçekleştiren Erdoğan, video konferans aracılığıyla yaptığı hitapta Zeytin Dalı Harekatı’nın netice alınana dek süreceğini vurguladı.

‘Türkiye’nin hiçbir ülkenin toprağında gözü olmadığını’ söyleyen Erdoğan, ‘Afrin’in de terör unsurlarından temizlenmesinin akabinde asli sakinlerine teslim edileceğini’ dile getirdi. ‘Bölgenin terörden temizlenmesinin Türkiye’deki Suriyelilerin ülkelerine dönüşlerini de hızlandıracağını’ ifade etti.

Erdoğan, Hatay’dan Mogadişu’daki Somali Türk Görev Kuvveti Komutanlığı ve Doha’daki Katar Türk Birleşik Müşterek Kuvvet Komutanlığı’na da video konferansla bağlanıp söz konusu üsler hakkında bilgi aldı.

Erdoğan, Harekat Merkezi’nde 2. Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel ve diğer askeri yetkililerden Zeytin Dalı Harekatı hakkında bilgi aldı. Erdoğan’a, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Güler ve Hatay Valisi Erdal Ata da refakat etti.

Sürpriz ziyaret nedeniyle Erdoğan’ın Beştepe’de Başbakan Binali Yıldırım’ı kabulü ertelendi.

Bu haber en son değiştirildi 25 Ocak 2018 21:04 21:04

Reklam

Önceki Haberler

Hafıza-i Beşer | 18 Mayıs 1973: İbrahim Kaypakkaya işkencede katledildi

Dört ay boyunca süren sorgulaması sırasında defalarca işkenceye maruz kaldı. Mahkemeye çıkartılmasına az bir zaman…

18 Mayıs 2024 14:47

Harkov’da yeni gelişme

Rusya Silahlı Kuvvetleri, son bir günde Harkov bölgesinde bir yerleşim yerini daha kontrol altına aldığı…

18 Mayıs 2024 14:14

Rusya, Deutsche Bank’ın mülklerine el koydu

Rusya, Deutsche Bank'ın varlıklarına, hesaplarına ve mülklerine el koydu.

18 Mayıs 2024 14:03

Cumartesi Anneleri, 999. haftada da adalet istedi

Cumartesi Anneleri 999. haftada da Galatasaray Meydanı'nda bir araya geldi.

18 Mayıs 2024 13:50

Katil İsrail’den Türkiye’ye misilleme: Serbest ticaret anlaşmasını feshedeceğiz

İsrail, Türkiye'nin ticareti durdurma kararına karşılık olarak serbest ticaret anlaşmasını kaldıracağını açıkladı. İki ülke arasındaki…

17 Mayıs 2024 17:56

Menzil’in Karasu’daki tatil köyü tartışmaların odağında: Neden yıkılmıyor?

Sakarya'nın Karasu ilçesi Denizköy sahilinde bulunan Menzil cemaatine ait olduğu iddia edilen 'tatilköyü' tartışmalara yol…

17 Mayıs 2024 17:47
Reklam