Erdoğan'ın fetvacısı Karaman geri kalmadı: Yılbaşında eğlenenler Hristiyanlara benzer

Dincilerin her yılbaşı öncesi kutlamalara karşı "fetva" verme adetinden Hayrettin Karaman da geri kalmadı....

Erdoğan'ın fetvacısı Karaman geri kalmadı: Yılbaşında eğlenenler Hristiyanlara benzer

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “fetvacı”sı olarak bilinen Yeni Şafak yazarı Hayrettin Karaman, bugünkü köşesinde yılbaşı kutlamalarına katılmanın dinen “ceza”sının ne olduğunu yazdı.

“Kimin yılbaşı?” başlıklı yazısında, “Müslümanlar bu yılbaşını takvim başlangıcı yaparlarsa, yılbaşı gecesinde yapılan âyin veya eğlencelere iştirak ederlerse ne olur?” diye soran Karaman, cevabında “Noel ayinine katılmanın haram, yılbaşı eğlencesine katılmanın ise Hristiyanlara benzemiş olmak nedeniyle günah olacağı” yönünde “fetva” verdi.

Karaman’ın yazısında o bölüm şöyle:

“Yılbaşı dolayısıyla yapılan dinî âyine katılan (Hristiyanlarla beraber bu toplu ibâdeti yapan) Müslümanlar en azından haram (büyük günah) işlemiş olurlar. Katılma niyet ve durumlarına göre itikadları da tehlikeye girer. Bu hükmün akla ve vahye dayalı delillerini zikretmeye bile gerek yoktur.

Dinî âyîne katılmadan yılbaşı dolayısıyla toplantı ve eğlence yapan Müslümanlar, bu eğlencelerde ayrıca hiçbir haram işlemeseler dahi, kökeni dinî (İslâm’dan başka ve ona göre bugün mûteber olmayan bir dîne dayalı) olan bir faaliyete katıldıkları ve başka dinden olanlara, dinle ilgili bir konuda benzer hale geldikleri için günah işlemiş olurlar. “Bir din ve kültür topluluğuna kendini benzetenler onlardan sayılır” meâlindeki hadîs bu davranışı yasaklamaktadır.”