Erdoğan'ın 'bazıları rahat durmaz' diyerek kimleri kastettiği belli oldu

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın MHP lideri Bahçeli ile görüşme ihtiyacından bahsederken "Bazıları rahat durmaz" dediği kişilerin kim olduğu anlaşıldı.

Erdoğan'ın 'bazıları rahat durmaz' diyerek kimleri kastettiği belli oldu

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, dün Güney Amerika seyahati dönüşü yaptığı açıklamada, MHP lideri Devlet Bahçeli ile görüşmelerinin önemine değinerek “Muhakkak bir araya gelmemiz gerekir. Çünkü biliyorsunuz bazıları rahat durmaz. Durmadan karıştırmanın gayreti içine girer.” demişti.

Erdoğan’ın ima ettiği sözkonusu kişilerin 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve destekleyenleri olduğu ileri sürüldü.

İddiayı dile getiren isim Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat oldu. Yazısında partilerle ilgili kulis bilgiler paylaşan Fırat, Erdoğan’ın dün havaalanında yaptığı “Bazıları rahat durmaz, onlara bu fırsatı vermemek için cumhur ittifakını çok sıkı tutmamız lazım” sözünü hatırlatıp “Kim bu bazıları?” diye sorarken, şu yanıtı verdi:

“Referandum sürecinde ve yeni sistemin ilk seçiminde millet ittifakının arkasında, yanında görünerek AK Parti yönetimini hayal kırıklığına uğratanlar mı? Hatta acaba bazıları arasında o dönemin “olası başrol ismi” de mi var? Kulislerde bazı görüşmelerden bahsediliyor diyerek bu bölüme nokta koyayım.”

24 Haziran seçimleri öncesi Abdullah Gül’ün çatı aday olması yönünde başta CHP olmak üzere düzen muhalefetinin çabaları olmuş, ancak girişimlerden sonuç alınamaması üzerine Gül, “Geniş bir mutabakat olmadığı ortaya çıkmıştır. Adaylığım söz konusu değildir.” diyerek süreci noktalamıştı.