Eren Erdem: MİT TIR'ları tutanaklarını Bülent Tezcan'dan temin ettim

Hakkında yurt dışına çıkış yasağı konulan CHP'li Eren Erdem, Zaman gazetesine gitme talimatını Kemal Kılıçdaroğlu'dan, MİT TIR'ları tutanaklarını da Bülent Tezcan'dan aldığını söyledi.

Eren Erdem: MİT TIR'ları tutanaklarını Bülent Tezcan'dan temin ettim

CHP’nin İstanbul Milletvekili Erdem, kendisi hakkında “FETÖ’ye üye olmamakla birlikte FETÖ’ye yardım ettiği” iddiasıyla bir soruşturma açıldığını açıklarken, suçlamaya konu olan eylemlerini anlattı.

Artı TV‘de canlı yayınlanan ‘Gece Editörü’ isimli programda konuşan Erdem, “Bunu da MİT TIR’ları tutanaklarının bende olması, bununla ilgili attığım tweetler ve Zaman gazetesinin önüne gitmem nedenlerine bağlamışlar. Zaman gazetesine Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun o gün Enis Bey’e vermiş olduğu talimatla gittik. MİT TIR’ları tutanaklarını da Sayın Genel Başkan Yardımcımız Bülent Tezcan’dan temin ederek o tweetler attım. Devlet bunları bilmiyor mu? Biliyor. Devlet ne diye bizi FETÖ’ye bağlamaya çalışıyor” ifadelerini kullandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından “FETÖ’ye yardım”, “gizli tanığı ifşa” ve “soruşturmanın gizliliğini ihlal” suçları kapsamında hazırlanan iddianamede 22 yıla kadar hapsi istenen Erdem, ayrıca milletvekilliği adaylık listesine de Tezcan’ın karşı çıkmasından dolayı giremediğini tekrarladı.