Eren Erdem tutuklandı

Savcı, Ankara'da gözaltına alınan CHP Milletvekili Eren Erdem için tutuklama talep etti

Eren Erdem tutuklandı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talebi üzerine İstanbul 35. Ağır Ceza Mahkemesi’nce çıkarılan yakalama kararı doğrultusunda Ankara’da gözaltına alınan ve İstanbul’a getirilen eski CHP Milletvekili Eren Erdem, davanın görüldüğü İstanbul Adliyesinde hakim karşısına çıkarıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, 35. Ağır Ceza Mahkemesi’nde sanık olarak yargılanan Erden Erdem hakkında, kaçma şüphesi nedeniyle yakalama kararı talebinde bulundu. Talebi değerlendiren İstanbul 35. Ağır Ceza Mahkemesi, savcılığın talebini kabul ederek sanık Erdem hakkında yakalama kararı çıkartılmasına, sanığın İstanbul’da yakalandığı takdirde en geç 24 saat içinde mahkeme huzurunda hazır edilmesine, huzura çıkarılmadığı takdirde ise SEGBİS aracılığıyla en yakın Ağır Ceza Mahkemesine sevkinin sağlanarak mahkeme ile irtibata geçilmesine oy birliğiyle karar verdi. Bu karar doğrultusunda, sanık Erdem, Ankara’da bu sabah gözaltına alındı.

DURUŞMA BAŞLADI

Erdem, İstanbul Adliyesi’nde bulunan ve davanın görüldüğü mahkemeye getirildi. Duruşma başladı. Erdem’i Avukat Onur Cıngıl savunuyor. Çok sayıda CHP’li de duruşmayı izliyor.

TANAL İÇİN ARA VERİLDİ

CHP İstanbul milletvekili Mahmut Tanal duruşmada avukat olarak bulunuyor. Tanal duruşmada “Milletvekilliğim bitti tekrar seçildim ama mazbata almadım. Onun için mahkeme heyeti benim bu duruşmada savunma yapmam için bir ara karar alırsa burada Eren Erdem’i savunmak istiyorum” dedim. Mahkeme heyeti bu talebi karara bağlamak için duruşmaya ara verdi.

EREN ERDEM’DEN BÜLENT TEZCAN’A TEPKİ

Duruşmaya Tanal’ın yanı sıra CHP’yi Yilmi Yarayıcı’da katıldı Eren Erdem Hilmi Yarayıcı ile konuşurken “Bülent Tezcan’a söyleyin bu onun eseridir” dedi.

ERDEM: KAÇSAM KAÇARDIM AMA BURADAYIM

“Ahmet Şık’a FETÖ’cü diyen yapı şimdi beni FETÖ’cü ilan etti. Mezhebim meşrebim uymaz. Karşı Gazetesinde FETÖ eleştirildi. Ne kaçması polis korumam var. Gizli tanık seçerken insan dikkat edeken çikolata kutusnda belge gelmiş miş insan biraz zeka seyiyesi olan gizli tanık seçer. İlçe başkanı ile yaptığım konuşmadaki ön kesmeği adam kesmek diye yazmışlar adamın yüzünde çizik yok. Twitter ve medya üzerinden suçlanıyorum A haberin yayınlari ile dosya oluşturulmuş

Suçlu olsam kaçardım suçsuzum ve mücadeleye devam. Kaçsam kaçardım ama buradayım.

EREN ERDEM TUTUKLANDI

CHP’li vekil Hilmi Yarayıcı, Erdem’in hakim karşısındaki sözlerini Twitter hesabından paylaştı. Erdem’in savunması şöyle:

“Gizli tanık ifadesine dayanarak FETÖ terör örgütü ile ilişkide olduğum iddiası( FETÖ terör örgütüne üye olmamakla birlikte yardımcı olmak,övmek…) var, ancak benim böyle bir ilişki içinde olmadığım gibi gizli tanığın kim olduğunu da ifşa ettim. Gizli tanık, para alma ,vergi borçları kapatılması karşılığında benimle ilgili yalan yanlış bilgi ve ifadede bulunmuştur. benim yurt dışına kaçma girişimimde bulunduğum iddiası komiktir çünkü ben, iktidar partisini kovalama derdindeyim. Bu iddianame, siyasi sipariş bir iddianamedir. Delilden şüpheliye değil, şüpheliden delile doğru giden bir iddianamedir. Türkiye ile İran savaşırsa, İran’ın yanında olurum’ demediğimi mahkemede kanıtlamış olmama rağmen hala aynı yalan sürdürülüyor. Bu yalanı bilerek kullanmak art niyetliliktir. Böyle bir tweetim yok. Mahkeme de tescil etti bunu.benimle ilgili vereceğiniz kararın siyasi olacağını düşünmekteyim. Ve benim üzerimden CHP’yi yıpratma amacı taşıdığını da düşünüyorum. Böyle bir karar doğru olmayacağı gibi, hukuki de vicdani de olmayacaktır. Vicdanları yaralayacaktır. Ben suçlu olduğumu düşünseydim inanın kaçabilirdim. Ancak suçsuzum ve haklıyım. Hiç bir zaman kaçmayı düşünmedim.”

Erdem savunmasının ardından tutuklandı.

NE OLMUŞTU?

25. ve 26. dönem İstanbul CHP Milletvekili Eren Erdem, Twitter hesabından gözaltına alındığını duyurdu. İstanbul Cumhuriyet Savcılığı, Eren Erdem hakkında “kaçma şüphesi” bulunması nedeniyle yakalama kararı çıkarılması talebinde bulundu. Bunun üzerine Karşı Gazetesi davasına bakan İstanbul 35. Ağır Ceza Mahkemesi de Erdem hakkında dün mahkeme huzuruna getirilmesi için yakalama kararı aldı.