Esma Esad kanser tedavisine başladı, Türk Kızılayı 'Beter ol inşallah' dedi!

Türk Kızılayı Yıldırım Şube Başkanı, Suriye lideri Beşar Esad'ın eşi Esma Esad'ın meme kanseri için tedaviye başladığı haberi sonrası 'beddua' etti.

Esma Esad kanser tedavisine başladı, Türk Kızılayı 'Beter ol inşallah' dedi!

Suriye Cumhurbaşkanlığı Basın Ofisi’nden yapılan açıklamada, Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad’ın eşi Esma Esad’ın erken teşhis yapılan meme kanseri için tedavinin ilk sürecine başladığı açıklandı.

SANA‘nın aktardığına göre, Basın Ofisi’nden yapılan paylaşımda; Esma Esad’ın erken teşhisi yapılan meme kanseri tedavisinin ilk sürecine Şam’daki bir hastanede başladığı ifade edildi.

Esma Esad’a konulan kanser teşhisi Türkiye’de ise kimi AKP’lilerce beklenildiği üzere sevinçle karşılandı. Ancak bunlar arasında yer alan bir isim ise ayrıca dikkat çekti. Türk Kızılayı’nın Bursa Yıldırım ilçesi Şube Başkanı olan Ömer Aykan, kanser haberini paylaştığı hesabını paylaştığı Twitter hesabında Esma Esad için “Beter ol inşallah” dedi.

Kuruluşunun temel ilkelerinden biri “tarafsızlık” olan ve “milliyet, ırk, dini inanç, sınıf veya siyasi düşünce farkı gözetmeden” yardım götürme misyonuna sahip olduğunu iddia eden Türk Kızılayı’nda Ömer Aykan zihniyetinde bir kişinin başkan olması şaşırtmıyor. Zira AKP iktidarının Suriye’nin meşru yönetimine karşı ABD hamiliğinde ve cihatçı terör grupları eliyle başlattığı, yüzbinlerce Suriyeli’nin ölümüne neden olan savaşta Türk Kızılayı, sözkonusu gruplara her türlü lojistik yardımın ulaştırılması için seferber edilmişti.

TEPKİLERDEN SONRA ‘DEĞİŞTİ’

Haberimizin ardından çok sayıda sosyal medya kullanıcısı Ömer Aykan’ın paylaşımının altına mesajlar yağdırarak Aykan’ı protesto etti. Tepkiler sonrası Aykan sözkonusu skandal paylaşımını kaldırdı. Ancak Aykan’ın kaldırdıkları bununla sınırlı kalmadı. Suriye düşmanı Kızılay Başkanı, hesabındaki profil bilgisinde yer alan “Türk Kızılay’ı Bursa Yıldırım Şube Başkanı’ unvanını ve Kızılay aracı önünde kurum görevlileri ile birlikte yer aldığı kapak fotoğrafını da kaldırdı.

İşte Aykan’ın o paylaşımı ve hesabının tepkilerden önceki/sonraki hali: