Evrensel gazetesine 'Erdoğan'a hakaret' cezası

Evrensel'in Eski Sorumlu Yazı İşleri Müdürü ile Eski İmtiyaz Sahibine birer yıl hapis cezası verildi, para cezasına çevrildi.

Evrensel gazetesine 'Erdoğan'a hakaret' cezası

İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi Evrensel Gazetesi’nin Eski Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Vural Nasuhbeyoğlu ile Eski İmtiyaz Sahibi Mehmet Arif Koşar’a, gazetedeki bir haberde  “Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a hakaret edildiğini” gerekçe göstererek birer yıl hapis cezası verdi.

Gazetede Latin Amerika’daki 16 siyasi parti ve örgütün 10 Ekim Ankara Katliamı için yaptıkları açıklamaya yer verilen haber nedeniyle verdiği hapis cezasını mahkeme 7 bin lira para cezasına çevirdi.

Karara tepki gösteren gazete avukatı Devrim Avcı, “Karar ülkede basın özgürlüğünün olmadığını bir kez daha gösterdi” dedi. Avcı muhalif basının bir elinin parmağını geçmeyecek kadar olduğunu belirtirken “Siyasilerden gelen bu tür suç duyurularını yargı emir telakki edip, hiç savunmamızı dikkat almadan ceza vermektedir. Basın ve ifade özgürlüğünde devlet gibi düşünenler açısından zaten bir sıkıntı yok. Ama muhalif ve eleştirel görüşler için getirilmiş bir uygulama. Karar, basın özgürlüğünün olmadığını gösteriyor” dedi.